Helyi közélet

2012.11.23. 16:25

Programjait ismertette az MSZP elnöksége

Szerencs - Közös sajtótájékoztatót tartottak MSZP országos elnökségének tagjai péntek délután a baloldali párt szerencsi irodájában.

Szerencs - Közös sajtótájékoztatót tartottak MSZP országos elnökségének tagjai péntek délután a baloldali párt szerencsi irodájában.Simon Gábor, a szocialista párt országos elnökhelyettese az MSZP szakmai és regionális programjait ismertette, Gúr Nándor, a szocialista párt megyei elnöke az MSZP foglalkoztatáspolitikai programjáról beszélt. Egyebek mellett elmondta: az MSZP legfőbb célja, hogy a következő kormányzati ciklusban megteremtse annak lehetőségét, hogy minden családban legalább egy ember dolgozzon, és ezért tisztességes keresetben részesüljön. Vissza kívánják állítani a minimálbér és a szakmunkás bérminimum vásárlóerejét, ezen a kereseteket közelíteni szeretnék az átlagfizetésekhez. Ennek fedezete lehetne, hogy a párt újra visszatérne a progresszív adózáshoz egy 14 százalékos alsó kulccsal. A foglalkoztatás bővítésének lehetőségét az MSZP az értékteremtő közmunkában, a régi ÁFÉSZ-okhoz hasonlóan gazdálkodó szociális szövetkezetekben illetve a befektetőket vonzó, kiszámítható és biztonságos kormányzásban látja.

Korózs Lajos országos elnökségi tag a nyugdíjasok egyre ellehetetlenedő helyzetéről, Teleki László pedig a romák társadalmi integrációjának lehetőségeiről beszélt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában