Helyi közélet

2012.11.09. 08:55

Helyreállították Ózdon a Hangony-patak medrét

Ózd, 2012. november 9., péntek (MTI) - Védettebbé vált Ózd a Hangony-patak esetleges újabb árvízétől a most befejeződött csaknem félmilliárd forintos beruházás eredményeként - tájékoztatta az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az MTI-t.

Ózd, 2012. november 9., péntek (MTI) - Védettebbé vált Ózd a Hangony-patak esetleges újabb árvízétől a most befejeződött csaknem félmilliárd forintos beruházás eredményeként - tájékoztatta az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság az MTI-t.2010-ben Ózd is - hasonlóan több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településhez - védekezett az árvíz ellen, a várost a megáradt Hangony-patak fenyegette.

Az elmaradt átfogó rekonstrukció miatt a vízfolyás medre feltöltődött, iszapossá vált, benőtte a cserje, a nád és a sás, így már nem volt képes megfelelően elvezetni a környék csapadékvizét.

A Hangony-patak medrének rendbetétele 472 millió forintba került. A beruházás uniós forrásból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában