Helyi közélet

2012.09.27. 15:38

Versenyelőnyt jelent a legmodernebb technika

Miskolc - A városfejlesztés, az egészségügy és az ipari fejlesztés kihívásaira adott válaszait ismertette a Siemens a Miskolcon rendezett Városi Napon.

Miskolc - A városfejlesztés, az egészségügy és az ipari fejlesztés kihívásaira adott válaszait ismertette a Siemens a Miskolcon rendezett Városi Napon.Szakmai szimpóziumok és állásbörze is fogadta csütörtökön a Miskolci Egyetemen a program résztvevőit, ahol egyúttal ünnepélyes keretek között átadták a Siemens saját fejlesztésű PLM szoftvercsaládjához tartozó termékfelajánlást az egyetem képviselőinek. A Siemens PLM (product lifecycle management - termék-életciklus menedzsment) szoftvert világszerte több mint hetvenezer ügyfél használja a gépiparban, az elektronikai iparban és más iparágakban. A Siemens Zrt. ebben az évben három hazai felsőoktatási intézménynek adományoz szoftvereket, elsőként a Miskolci Egyetem juthatott hozzá a termékhez, amelynek értéke meghaladja a 300 millió forintot.

Dale A. Martin a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a Siemens Városi Napok rendezvényén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a szoftver segítségével a hallgatók már az egyetemi tanulmányaik során megszerezhetik a szakmájukhoz elengedhetetlen speciális tudást.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora az adományt megköszönve hangsúlyozta: a Siemens PLM szoftverével a hallgatók nagyobb bepillantást nyerhetnek a mérnöktudományok gyakorlati alkalmazásába és a program használatának elsajátításával versenyelőnyt szereznek a munkaerőpiacon. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kiemelte: nem csak a diákok és az egyetem, de a város versenyképességét is javítja, hogy a miskolci képzésben az iparban is alkalmazott legmodernebb megoldásokkal folyik az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában