Helyi közélet

2012.08.30. 21:24

Százmilliók a turisztikára

Borsod-Abaúj-Zemplén - Turisztikai szervezetek és klaszterek fejlesztésére 420 millió forintot szánnak a régióban.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Turisztikai szervezetek és klaszterek fejlesztésére 420 millió forintot szánnak a régióban.Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Programja keretében megjelent a „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek és turisztikai klaszterek létrehozása és fejlesztése” című pályázat.

Mint Kormány Krisztián, a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta, a pályázat kerete 420 millió forint, ebből 170 millióra a helyi, 100 millió forintra a térségi TDM szervezetek, valamint 150 millió keretösszegre pedig a turisztikai klaszterek pályázhatnak.

Az első között tesszük

„A konstrukció egyik nagyon fontos célja – és ezzel országos viszonylatban is úttörő munkát végzünk el – a TDM szervezetek kialakítása, fejlesztése, működési feltételeinek megteremtése, a szervezetek által ellátandó TDM szakmai feladatok támogatása – hangsúlyozta az ügyvezető. – ennek nyomán indulhat el majd a fejlesztések látványosabb szakasza.” Mint megtudtuk, a felhívás másik célterülete a turisztikai klaszterek fejlesztése, kihasználva az egyes régiók jellemző turisztikai potenciálját. Ezen túl cél az egymással kapcsolatban lévő vállalatok, pénzügyi és iparági intézmények, vállalkozói szövetségek kapcsolatrendszerén alapuló együttműködés elősegítése.

Miskolc is jelentkezhet

Miskolcon és környékén jelenleg nem működik turisztikai desztinációs menedzsment, de az önkormányzatnak határozott szándéka létrehozni a szervezetet. Többek között erről is tárgyal a város önkormányzata a szeptember 4-ére összehívott rendkívüli közgyűlésen, amelynek egyik napirendi pontja a Turisztikai Desztinációs Menedzsment feladatait ellátó Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Kft. alapító okiratának elfogadása, ügyvezetőjének és felügyelő bizottsági tagjainak megválasztása. A megalakuló miskolci TDM pályázhat a mostani kiírásra, hiszen a beadási határidő október 15-e.

ÉM-SZB


Amire pályázhatnak, amit nyerhetnek

  • A turisztikai klaszterek esetében gyógy- és egészségturizmus, lovas turizmus, borturizmus, öko- és aktívturizmus és örökség alapú kulturális turizmus tématerületen tevékenykedő gazdasági társaság, non-profit gazdasági társaság, szövetkezet, egyesület vagy alapítvány formában működő klaszterek pályázhatnak.
  • A helyi és térségi TDM szervezetek a pályázat keretében támogatást igényelhetnek termékfejlesztésre, projektmenedzsmentre, turisztikai információs rendszerek működtetésére, szakmai rendezvényekre, marketing tevékenységre, szemléletformálásra, oktatásra, képzésre, kutatási- elemzési monitoring tevékenységre, fogyasztói elégedettség mérésre, valamint infrastruktúrafejlesztésre és eszközbeszerzésre is.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában