Helyi közélet

2012.08.23. 11:21

Nézőpont: A szándék

<em>Sokan talán még irigyelték is az egészségügyieket, amiért végre rendezik a bérüket: legalább ők elégedettek lehetnek, s talán megáll az elvándorlás, vonzóbbá válhat e szakterület, ami, lássuk be, mindannyiunk érdeke volna. A milliárdok hallatán maguk az egészségügyiek is bizakodva várták az augusztusi kifizetést, az eredményt, ami végül is abban mérhető: kinek-kinek mennyivel kerül több a zsebébe</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Sokan talán még irigyelték is az egészségügyieket, amiért végre rendezik a bérüket: legalább ők elégedettek lehetnek, s talán megáll az elvándorlás, vonzóbbá válhat e szakterület, ami, lássuk be, mindannyiunk érdeke volna. A milliárdok hallatán maguk az egészségügyiek is bizakodva várták az augusztusi kifizetést, az eredményt, ami végül is abban mérhető: kinek-kinek mennyivel kerül több a zsebébe. Szalóczi Katalin jegyzete.

A tudással aztán sokaknak költözött csalódottság a szívébe. Személyes ismerőseim között is többen vannak, akik keseredetten állapították meg: hiába húztak le akár évtizedeket egy, sőt egyazon kórházban, s magukat, munkájukat az egészségügy részének tekintették, egy fityinggel sem kaptak többet, mint eddig, mivel nem a közvetlen betegellátásban dolgoznak. Épp csak kiszolgálják azt... Ráadásul a diplomás ápolók sem jártak jobban, márpedig ők velejéig egészségügyi dolgozók, hiszen az ő bérük is igen csekély mértékben emelkedett. „Akkor mi értelme volt többet tanulnunk?!” - teszik fel a kérdést, s az ő esetükben még kevésbé lelünk logikus magyarázatra.

Azt persze el kell fogadni, hogy nincs pénz, s idő kell, ahhoz is, hogy a bérrendezés beígért folytatáshoz előteremtsék a további forrásokat.Már a szándék is díjazandó, ismételte el a mostani bérrendezés kapcsán már-már szlogené váló mondatot egy kórházigazgató. Bennem pedig felvetődik a kérdés: vajon a közszolgáltatók díjbeszedői is beérik-e pénz helyett a szándékkal, vagy a reménnyel.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Írásban garantálta a miniszter az ózdi kórház dolgozóinak a béremelést.

Miskolc - A kórházi dolgozók sem egyformán részesültek a béremelésből. És vannak, akik kórházon belül is kimaradtak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában