Helyi közélet

2012.08.29. 13:17

Megvalósult gyermekálom

Sajószentpéter - Szivárványos gyermekálom a Pipiske-domb alján, a Harica patak mentén.

Sajószentpéter - Szivárványos gyermekálom a Pipiske-domb alján, a Harica patak mentén.A sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda felújítása és bővítése című projekt ünnepélyes zárórendezvényét augusztus 28-án tartották. Dr. Faragó Péter polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a mostani átadás annak a tudatos várospolitikának a része, amely azt a célt tűzte ki, hogy ninden feltételt megteremtsen annak érdekében, hogy a vállalkozók munkahelyeket teremtsenek Sajószentpéteren. Az elmúlt évek beruházásai után már csak az üveggyár területén kialakítandó ipari park létrehozása hiányzik a palettáról. E téren is biztató a helyzet- jelentette ki dr. Faragó Péter.

Újvári Andor főépítész projektismertetőjében elmondta, hogy az Észak-magyarországi Operatív Program („Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztése”) keretében Sajószentpéter önkormányzata 99,7 MFt-os uniós támogatáshoz jutott, minek eredményeként a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda (SKNOÓ) Harica utcai épülete teljes égészében megújult, melyet rövidesen birtokba vehetnek a csöppségek.

Esélyteremtés

A meglévő, mezőpaneles rendszerű épület a projekt lebonyolítása során új, ISOTEQ rendszerű épületrésszel bővült. Megtörtént a homlokzatok és a nyílászárók energetikai követelményeket figyelembe vevő felújítása. Sor került az elavult épületgépészeti rendszer és a villamoshálózat korszerűsítésére. Új burkolatokat és természetesen friss festést kaptak a belső helyiségek, miközben megtörtént az épület teljes körű akadálymentesítése is. Az óvoda belső udvarán akadálymentes parkoló is létesült. A projekt megvalósítása során logopédiai fejlesztőszoba, óvodavezetői, illetve vezető helyettesi szoba, nevelőtestületi, valamint adminisztrátori iroda, foglalkoztató, szertár, könyvtár, tornaterem, sőt, fedett, illetve szabad játszó terasz is készült, miközben a kiszolgáló egységeket (tálaló konyha, vizesblokk) ugyancsak felújították. A projekt alapvető célja egy esélyteremtő, a XXI. század igényeinek minden tekintetben megfelelő, integrált nevelési környezet megteremtése volt, amely a kivitelezés során maradéktalanul megvalósult. Az óvodai élet mindennapjait Székelyné Drahos Mária óvodavezető mutatta be.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában