Helyi közélet

2012.08.15. 13:43

Görömböly válni készül?

Miskolc - A görömbölyiek egy része úgy gondolja, jobb lenne nekik önálló településként, mint Miskolc részeként.

Miskolc - A görömbölyiek egy része úgy gondolja, jobb lenne nekik önálló településként, mint Miskolc részeként.Miskolctapolca két sikertelen leválási kísérlete után most a görömbölyiek fontolgatják önállóságukat. „Érdemi lépés még nem történt az ügyben, egyelőre néhány itt élő gondolja úgy, hogy jobb lenne Miskolctól külön” – mondta Papp Zoltán görömbölyi lakos. Akik a leválás mellett vannak, azzal indokolják döntésüket, hogy külön településként jobban fejlődhetnének, több pénz jutna Görömbölynek – vélekedett. Hozzátette: a következő hetekben megnézik, milyen bevételekre számíthatnának önálló településként, és annak ismeretében az ott élőket tájékoztatva döntik el, hogy kezdeményezik-e a leválást.

Dr. Nehéz Károly, a terület fideszes képviselője szerint a leválási szándék nem lehet a többség akarata, sokkal inkább „a frusztrált kisebbség” véleménye. Felelőtlen kezdeményezés lenne – fogalmazott. „Nem értem az okát, hiszen az elmúlt évben közel 35 millió forintos fejlesztés valósult meg a területen, például vízelvezetés, új utak, hidak. Valamint a városgazda munkája is javult a településen” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában