Helyi közélet

2012.08.03. 16:04

Fontos: mindenkinek be kell tartani a szabályokat

Mályi, Miskolc - Nagyon óvatosnak kell lenni, mert a tó nem tréfa!

Mályi, Miskolc - Nagyon óvatosnak kell lenni, mert a tó nem tréfa!Mondta érdeklődésünkre pénteken délben a Mályi tó partján Gábor - aki gyermekeivel látogatott ki Szirmáról a szomszédos településre - annak kapcsán, hogy megyénkben egyre több a haláleset a szabadvízek mentén. - Aki sokat jár uszodába és biztos úszónak gondolja magát, annak is nagyon oda kell figyelnie.

Gábor szerint azért a sok haláleset a vízpartokon, mert a fürdőzők a legtöbb szabályt figyelmen kívül hagyják, vagy éppen azt gondolják, hogy velük nem történhet semmi.

- Pedig felhevült testtel és alkoholos befolyásoltság alatt nem szabad vízbe menni. Ráadásul sok olyan fiatal is bátor, aki nem tudnak úszni, de matraccal bemennek a vízbe „brahiból” - tette hozzá. - A lényeg, hogy nagyon észnél kell lenni, bárhová is megyünk ezekben a kánikulai napokban - fogalmazott.

Dr. Gaskó Bertalan alezredes, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Irodavezetője a témával kapcsolatban elmondta, hogy a nyári időszakban a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a területileg illetékes rendőrkapitányságok fokozottan ellenőrzik a szabadvizeken való tartózkodás szabályainak betartását.

Az ellenőrzést a rendőrök alapvetően megelőző céllal hajtják végre, a tiltott helyen fürdőzőket főként figyelmeztetik a tilalomra és felszólítják a távozásra. A notórius tiltott helyen fürdőzőknek azonban helyszíni bírság kiszabásával, vagy szabálysértési feljelentéssel kell számolniuk. A szabálysértési törvény alapján a helyszíni bírság összege 5000-50 000 Ft-ig terjedhet, a szabálysértési eljárásban kiszabott pénzbírság pedig akár a 150 000 Ft-ot is elérheti.

ÉM-JLI


Miskolc - Hol lehet fürdeni és hol nem? Hol büntet és hol nem büntet a rendőrség? Megkérdeztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában