Helyi közélet

2012.08.01. 17:00

„Dobj egy százast Bencének!” - Pénteken adják át a pénzt

Miskolc - 850 000 forint gyűlt össze Rakaczki Bencének az adakozás, és felajánlások során.

Miskolc - 850 000 forint gyűlt össze Rakaczki Bencének az adakozás, és felajánlások során.A Bajtársak szurkolói csoport, és a DVTK Fórumfoci Team július 27-én, pénteken a Diósgyőri VTK – Újpest FC (2-1) NB I-es labdarúgó mérkőzésen szerveztek „Dobj egy százast Bencének!” néven, pénzgyűjtést a leukémiában szenvedő Rakaczki Bencének, a DVTK fiatal kapusának. Az akció nagy sikerrel zárult, hiszen a szerdai pénzszámlálás során 695 000 forint volt az eredmény. Azonban nem ez a végleges összeg, mivel a Bajtársak szurkolói csoport további 150 000 forintos adományt tesz hozzá ehhez a pénzösszeghez.

A gyűjtés

A mérkőzés alatt nyolc doboz volt kihelyezve Rakaczki Bence fényképével, ahová a szurkolók bedobhatták felajánlásukat, hogy segítsenek a beteg hálóőrnek.

Köszöni a szurkolók hozzájárulását az egyik szervező, aki azt kérte, hogy a neve ne jelenjen meg az újságban, hiszen számára Rakaczki Bence és családja fontosabb, minthogy az ő kiléte nyilvánosságot kapjon. Hozzátette továbbá, hogy a drukkerek segítsége nélkül nem lett volna ilyen sikeres ez a jótékonysági akció, és szerinte megérdemelné minden drukker, hogy megszólaljon ebben az ügyben, hiszen megmutatták mekkora az összetartás közöttük.

A nevét nem vállaló szervező elárulta, hogy a dobozok egy miskolci nyomdában készültek, és a gyűjtés után kettőt még kint hagynak a DVTK szurkolói boltjaiban, hogy aki még szeretne adakozni, annak legyen rá lehetősége. A pénzt majd két részre osztják. Az összeg nyolcvan százalékát Bencéhez, a családjához juttatják el, míg a másik része a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványhoz kerül, amely a leukémiás, és daganatos gyermekek kezelésével foglalkozik.

Más városból is küldtek

Az akció során nem csak azok adakozhattak, akik kilátogattak az Újpest elleni mérkőzésre, hanem bármely városból küldhettek a jótékonykodók adományokat. A szervező több telefonhívást is kapott a meccset megelőző napokban, hogy más vásárokból is szeretnének segíteni, ők átutalással küldtek pénzt, amelyet végül elhelyeztek a dobozokban. A pénzt pénteken adja át a családnak a DVTK Fórumfoci Team, illetve a Bajtársak szurkolói csoport egy-egy képviselője.

ÉM-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában