Helyi közélet

2012.07.07. 16:57

Miskolcon tartották az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését

Miskolc, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az erdőgazdálkodást a vidékfejlesztés kulcságazatának, kitörési pontjának nevezték az Országos Erdészeti Egyesület 143. vándorgyűlésének felszólalói szombaton Miskolcon.

Miskolc, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az erdőgazdálkodást a vidékfejlesztés kulcságazatának, kitörési pontjának nevezték az Országos Erdészeti Egyesület 143. vándorgyűlésének felszólalói szombaton Miskolcon.

Az erdőgazdálkodás a magyar vidékfejlesztés egyik kitörési pontja lehet, mivel az erdő a magyar vidék meghatározó eleme - hangoztatta Zambó Péter, a szervezet elnöke, a kétnapos rendezvényt záró közgyűlésen. Hozzátette: feladatuk a közcélúság megtartása is, az ágazat ugyanis - a vízügyi terület után - a legtöbb közmunkást foglalkoztatja.

Magyarország területén több mint 2 millió hektár erdő van, és a lehetőségek függvényében évente 3-15 ezer hektár erdőt telepítenek. Az erdőterület több mint 50 százaléka állami, amelyet 22 állami erdőgazdaság gondoz. A magánerdőket mintegy 500 ezer erdőtulajdonos birtokolja.

Zambó Péter elmondta: a mintegy 3400 főből álló egyesületbe egyre több fiatal jelzi belépési szándékát, ami kapcsolódik ahhoz a jelmondathoz, amelyet a vendéglátó Északerdő Zrt. választott célkitűzésként: "Az erdő unokáink öröksége".

Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója, miután a legális, tervszerű fakitermelésről és az illegális favágásról, fatolvajlásról beszélt, kijelentette: az erdőgazdálkodás a vidékfejlesztés egyik kulcságazata, mert nemcsak környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból fontos, hanem a munkahelyteremtés miatt is.

A mintegy hétszáz meghívott szakember jelenlétében a záró közgyűlésen átadták az erdész hivatás legjelesebb kitüntetéseit. Elismerő oklevelet vehetett át Balázs Mária Éva újságíró is, aki megyei tudósítóként az MTI kiadását is gazdagítja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában