Helyi közélet

2012.07.07. 17:20

Jól festett együtt a Bosch és az Andrássy

Miskolc - Finisben a Bosch osztály oktatóterme: csapatépítő tréningen varázsolták újjá.

Miskolc - Finisben a Bosch osztály oktatóterme: csapatépítő tréningen varázsolták újjá.Alig egy nap alatt készült el az Andrássy Gyula Szakközépiskola leendő Bosch-terme. Szeptemberben ugyanis Bosch osztály indul az intézményben, amely duális szakképzésben készíti fel a tanulókat a csúcstechnológiák alkalmazására és a világcégek által elvárt munkavégzésre. A képzés résztvevőinek a Bosch nemzetközi szintű gyakorlati oktatást, és világszínvonalú technológiával felszerelt tanműhelyt biztosít. A technikus szakemberek utánpótlását biztosító program a miskolci Bosch és az Andrássy Gyula Szakközépiskola évekkel ezelőtt kezdődött együttműködésének része. A Miskolcon induló programban a diákok az oktatási idő egy részét az iskolapadban töltik majd, ahol az elméleti szakmai és közismereti tananyagot sajátíthatják el. A képzés másik felében pedig szakmai gyakorlaton vesznek részt a Bosch által összeállított képzési terv szerint, a vállalat szakembereinek vezetésével. Az első Bosch osztály gépgyártó-sori gépbeállító szakmunkás, és mechatronikai technikus képesítést kínál a felvételt nyert tanulóknak.

Csapatépítés

Nyáron pedig a gyár és az iskola szakemberei is felkészülnek a közös munkára. Pénteken például csapatépítő tréninget tartottak, melynek keretében kifestették az új tantermet, összeszerelték a székeket, asztalokat, igyekeztek komfortossá varázsolni az új képzési helyszínt. A Bosch „küldöttsége” – 35 HR-es munkatárs – az egész napos elfoglaltságot jelentő alternatív csapatépítő program keretében közeli szakmai kapcsolatot alakíthatott ki az oktatási intézmény munkatársaival.

A rendhagyó főpróba minden szempontból pozitívan zárult: a következő iskolaévben induló osztály tanulói a legkorszerűbb felszereltséggel támogatva, projektor és mágnestábla, illetve vadonatúj bútorok társaságában kezdhetik meg tanulmányaikat a középiskolában – tudtuk meg a Bosch szakembereitől.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában