Helyi közélet

2012.07.12. 17:23

Fűnyíró a pincében

Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Tiszavalk - Tiszavalk belterületén nyírta a füvet egy közfoglalkoztatott munkás. A nagy melegben megszomjazott, ezért pár percre az egyik családi ház előtt hagyva munkagépét elment, hogy folyadékot vegyen magához. Mire visszatért, a fűnyírót már nem találta.

Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Tiszavalk - Tiszavalk belterületén nyírta a füvet egy közfoglalkoztatott munkás. A nagy melegben megszomjazott, ezért pár percre az egyik családi ház előtt hagyva munkagépét elment, hogy folyadékot vegyen magához. Mire visszatért, a fűnyírót már nem találta.A Mezőkeresztesi Rendőrőrs járőrei a helyszíni adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen hamarosan behatárolták a lehetséges elkövető személyét. A házkutatás elvégzése érdekében a lakáshoz mentek, ahol azonban a többszöri csengetés, illetve a szolgálati gépjármű hangjelzése hatására sem nyitott kaput a tulajdonos, aki eközben a nyitott ablak mellett nyugodtan nézte a televíziót. A rendőrök a település polgármesterének jelenlétében hatoltak át a kerítésen, s kopogtattak a bejárati ajtón, mire megjelent az 59 éves férfi, aki szemmel láthatóan ittas állapotban, felháborodva sérelmezte a rendőrök jelenlétét.

A hatóság emberei ismertették vele a házkutatás tényét, mire B.Z. kijelentette, hogy nála biztosan nincs a munkagép, úgyhogy nyugodtan nézzenek szét, akár a padláson is. Pechére a rendőrök alaposan átkutattak mindent, így a keresett fűnyírót az udvar külön álló pincéjében meg is találták. Ekkor a rendőrök közölték a férfival, hogy lopás megalapozott gyanúja miatt előállítják, illetve felszólították hiányos öltözetére való tekintettel, hogy öltözzön fel és vegye magához személyi iratait.

A gyanúsított bíróság elé állítására még aznap sor került gyorsított eljárás keretében. Mezőkövesdi Városi Bíróság az elkövetőt a vagyon elleni bűncselekmény miatt 300 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában