Helyi közélet

2012.06.13. 17:39

Struktúraváltás a kórházakban

Kazincbarcika, Miskolc - Kézhez kapták a kórházak az új struktúráról szóló határozatot.

Kazincbarcika, Miskolc - Kézhez kapták a kórházak az új struktúráról szóló határozatot.Dr. Héja Mária a kazincbarcikai kórház igazgatója elmondta: az ő intézményüket drasztikus változás érte. A 70 ágyas aktív belgyógyászati ágy helyett 40-et finanszíroznak a továbbiakban; a krónikus ellátásuk azonban 112 krónikus pszichiátriai ággyal és 60 pszchiátriai rehabilitációs ággyal bővül. Arra pedig csak szóbeli ígéretük van egyelőre, hogy az eddigi nőgyógyászati, sebészeti és szemészeti ágyak helyett egynapos ellátásra engedélyt kapnak. A szülészeti és a gyermek fekvőbeteg-ellátás azonban teljes mértékben megszűnik, ezen ellátásokért Miskolcra kell utazniuk a betegeknek.

Egyelőre annyit sikerült még megtudnunk, hogy a MISEK-ben - dr. Tóth László ügyvezető tájékoztatása alapján - lényeges változás nem lesz. A Megyei Kórházban is csak kisebb átrendeződésekre számítanak, de még tanulmányozzák az anyagot, mondta dr. Csiba Gábor főigazgató.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában