Helyi közélet

2012.06.05. 10:37

Rekord mennyiségű drog egy ózdi fagyasztóládában

Ózd - Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában. A június 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

Ózd - Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában. A június 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

A precízen kidolgozott rendőrségi akció során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai akkor ütöttek rajt a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A hatósági házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt és a drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, például digitális mérleget foglalt le a rendőrség. A rajtaütés sikerét biztosították még az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, illetve a Terror Elhárítási Központ (TEK) munkatársai is, mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknál fegyver, vagy fegyverek vannak.

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekord mennyiségűnek számít, amelynek piaci értéke elérheti akár a három millió forintot.

A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi díler eleddig 7 alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért, vagy és testi sértés miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a két elkövetővel szemben, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában