Helyi közélet

2012.06.06. 12:07

MSZP: miért Moszkva, miért nem München?

Miskolc - Mi lett a tavaly bejelentett dél-koreai led-gyárral? Miért utaztak Moszkvába?

Miskolc - Mi lett a tavaly bejelentett dél-koreai led-gyárral? Miért utaztak Moszkvába?Többek között ezeket kérdezte Földesi Norbert, szocialista frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján. De téma volt a finn gyár építésének csúszása is.

Dr. Kriza Ákos polgármester tavaly, visszatérve akkori dél-koreai útjáról, bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá egy több tízmillió eurós beruházásról - ismertette a frakcióvezető. "Ez sem ért ide, annak ellenére, hogy a városvezetés újra Dél-Koreában járt. És továbbra sem tudni, miért" - tette hozzá.

A polgármester moszkvai útjával kapcsolatban feltette a kérdést: "Csak nem az új víztisztító berendezés győztesét látogatta meg a város vezetője?" Hozzátette: az előző városvezetés ugyanis pályázott egy 3,1 milliárdos víztisztító projektre, ezt most megnyerte a város. A szocialista frakcióvezető szerint, ha ezért látogatott Moszkvába a polgármester, akkor az nem vetne jó fényt a közbeszerzési verseny tisztaságára. "Láttunk már ilyet, a Skoda gyár esetében..." - fogalmazott.

A finn gyár kapcsán lapunkra is hivatkozott: "A májusi közgyűlésen feltettem a kérdést, hogy csúszik-e a beruházás. Választ nem kaptam. Majd újból megkérdőjelezték a szocialisták igazmondását. A napokban pedig megjelent egy cikk, amelyben a gyár képviselője beszél arról, hogy az idén egy kapavágást sem tervez a befektető. Nem beszélve arról, hogy eleinte 6,5 milliárdos beruházásról beszéltek, már ez 2,2 milliárd lett, és négy csarnok helyett, már csak a B épület építéséről van szó. A tavalyi, augusztusi rendkívüli ülésen nem ezt a szerződést fogadták el a képviselők" - ismertette a frakcióvezető.

"Árulják már el, hogy miért Moszkvába, miért nem Münchenbe mentek a város vezetői, és miért ismertelen befektetőkkel tárgyalnak, miért nem a BMW gyárral?" - kérdezte Földesi Norbert.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában