Helyi közélet

2012.06.24. 12:24

Miskolcon is áthaladt a Világharmónia

Miskolc - A Világharmónia békefutáshoz több száz felnőtt és gyermek csatlakozott Miskolcon - ha csak néhány lépésre is.

Miskolc - A Világharmónia békefutáshoz több száz felnőtt és gyermek csatlakozott Miskolcon - ha csak néhány lépésre is.A világ legnagyobb civil kezdeményezését Sri Chinmoy sportoló, filozófus, zenész, képzőművész és költő indította útjára, 25 évvel ezelőtt. A békefutás a világ egyik leghosszabb váltófutása, minden anyagi, vagy politikai érdektől mentes rendezvény, mely összeköti a világharmónia érdekében tett helyi kezdeményezéseket, közösségi erőfeszítéseket. A fáklya, amelyet országról országra visznek, a béke jelképe. A rendezvény Portugáliából indult februárban, s ezúttal Miskolcot is érintette. (Minden évben más városokon halad keresztül, a borsodi megyeszékhelyen legutóbb a 90-es években.)

A nemzetközi - a környező országokból összeállt - futócsapat résztvevői vasárnap reggel a Barlangfürdő elől indultak, majd 30 percre megálltak és meglátogatták a a Gyermekváros lakóit. Sokan vártak rájuk a Népkert sarkán, hogy legalább az utolsó métereket együtt tegyék meg a városi sportcsarnokig. A világharmónia futáshoz ugyanis bárki csatlakozhat, és megtehet a fáklyával néhány lépést, vagy néhány kilométert. A békefutásnak részesei voltak miskolci óvodások és a Holdam Egyesület kismamái is. A gyerekek több száz lufit engedtek a levegőbe üdvözlésül, Zsiga Marcell alpolgármester pedig szavakkal köszöntötte a futás résztvevőit. A következő állomáshely Felsőzsolca volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában