Helyi közélet

2012.06.08. 09:33

Kábel a rengetegben – Kábeltolvajok rendőrkézen

Edelény - Milliós kárt okoztak azok a kábeltolvajok, akik az utóbbi időben több településen is távvezetéket loptak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Edelény - Milliós kárt okoztak azok a kábeltolvajok, akik az utóbbi időben több településen is távvezetéket loptak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az Edelényi Rendőrkapitányságra több bejelentés is érkezett az elmúlt időszakban, hogy különböző települések külterületén az egyik hazai szolgáltató kábeleit tulajdonították el. A 100 métertől akár 1000 méterig terjedő huzalokat nemcsak az Edelényi, hanem az Encsi és Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területéről lopták el.

A nyomozás eredményeként több szendrői férfi került a rendőrség látókörébe, majd körvonalazódott, hogy öt, illetve két-két fős csoportokban követték el a bűncselekményeket. Az egyik csapat autóval, míg a másik kettő gyalogosan, illetve kerékpárral szállította el a zsákmányt. A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során az elkövetésnél használt eszközöket és kábel maradványokat foglalt le a rendőrség.

Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben.

- Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában