Helyi közélet

2012.06.16. 20:17

Jegyzet: Megcsaltak vagy megcsalattak?

<em>„Új helyszínen, új időpontban várunk titeket a Kaláka Fesztiválra. Mint tudjátok, a Diósgyőri várat rekonstrukciós munkák miatt bezárták, így a fesztiválnak új helyszínt kerestünk” – ez áll a rendezvény honlapján, amelyen a június 29-i és július 1. közti koncertjeiket hirdetik. Szívfájdító a felhívás címe: „Az első Egerben”. Az idén ugyanis odavárják azokat, akik több, mint három évtizedig Miskolcra látogattak kalákában a Kalákáért. A címben szereplő első szó is sejteti, hogy ez valaminek a kezdete. Éppúgy, mint 33 évvel ezelőtt lehetett Miskolcon...</em> <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>

„Új helyszínen, új időpontban várunk titeket a Kaláka Fesztiválra. Mint tudjátok, a Diósgyőri várat rekonstrukciós munkák miatt bezárták, így a fesztiválnak új helyszínt kerestünk” – ez áll a rendezvény honlapján, amelyen a június 29-i és július 1. közti koncertjeiket hirdetik. Szívfájdító a felhívás címe: „Az első Egerben”. Az idén ugyanis odavárják azokat, akik több, mint három évtizedig Miskolcra látogattak kalákában a Kalákáért. A címben szereplő első szó is sejteti, hogy ez valaminek a kezdete. Éppúgy, mint 33 évvel ezelőtt lehetett Miskolcon... Szántó Rita jegyzete

Közben látjuk, halljuk, olvassuk, hogy a vár rekonstrukciója még el sem kezdődött. Csak valamikor június végén írják alá a szerződést a kivitelezővel. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, akkor miért nem maradt ez a vendégcsalogató fesztivál a szokott helyén? Miért lett most „az első Egerben”? Miként alakulhatott úgy, hogy itt hagy minket egy több mint háromévtizedes, bejáratott fesztivál, ami összefonódott városunk nevével? Szerettünk volna választ kapni a hűtlenségre, megcsaltak vagy megcsalattak minket, de pénteken lapzártáig nem sikerült.

Addig is olvasgathatjuk a Kaláka honlapján: „Mi ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk, de innentől kezdve Egerben.” Kalákában sirathatjuk a mi Kalákánkat. Vajon örökre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában