Helyi közélet

2012.06.13. 11:29

Előzetesben a ricsei rablók

Sátoraljaújhely - Egy bulizás záróakkordjaként négy ricsei férfi kirabolt egy helyi idős házaspárt. A rendőrség pár óra alatt elfogta az elkövetőket!

Sátoraljaújhely - Egy bulizás záróakkordjaként négy ricsei férfi kirabolt egy helyi idős házaspárt. A rendőrség pár óra alatt elfogta az elkövetőket! A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy ricsei férfival szemben. A nyomozás adatai alapján a június 10-ére virradóan egy idős házaspár otthonába ketten behatoltak, míg társaik kint biztosították a terepet. Az elkövetők bántalmazták az 83 éves házigazdát, majd pénzt követeltek tőle. A sértett félelmében átadott pár ezer forintot, amit kevésnek találtak a rablók. Mint mondták „most volt nyugdíj” így a férfi azonnal adja át nekik az összes pénzüket, nyomatékul újabb fenyegetést helyeztek kilátásba az idős embernek és az időközben felébredő feleségének. A tettesek végül a pénzzel elmenekültek a helyszínről.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság gyors, mindenre kiterjedő nyomozásának eredményeként a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható elkövetőket pár órán belül elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. A hatóság előterjesztést tett a négy ricsei férfi előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv - Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

„Amennyiben a rablást csoportosan követik el a Büntető Törvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye. A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol”.

- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában