Helyi közélet

2012.06.10. 17:50

Arcok a megyéből: Kovács Zoltán

Miskolc - Kovács Zoltán hivatása és hobbija is az autó.

Miskolc - Kovács Zoltán hivatása és hobbija is az autó.Hogy járni tudtam-e, vagy az édesapám ölében ültem-e az autóban? Nem tudom mi volt hamarabb... - kutatott leghalványabb emlékeiben a Miskolcon élő Kovács Zoltán, akit autószerelőként, ralipilótaként, vagy akár amatőr jégkorongosként is ismerhetnek a megyénkbeli sportbarátok. Igaz, mostanában kicsit titkábban tekergeti a sárga Lada VFTS-e kormányát, azonban az elmúlt hétvégén is ralizott. Pécsett, a Mecsek ralin barátja, Kronome Ákos mellett navigált.

- Sajnos a gazdasági nehézségek mindenütt éreztetik hatásukat, így nincs ez persze másként a mi szeretett sportunkban, a raliban sem - fogalmazott Kovács Zoltán autószerelő. - Először "csak" egy-egy versenyt hagytunk ki a bajnoki évben, majd azt vettük észre, hogy csak a környéken, a régióban tudunk rajthoz állni. Ebben az esztendőben viszont sajnos úgy esett, hogy a korábban idénynyitó egri versenyt törölték a naptárból, míg a miskolci futam sem lett megrendezve április végén. Azaz nem versenyeztem jónéhány hónapja.

Hű a Ladához

Természetesen ha teheti szerel a barátoknak, vagy kisebb sprinteken megmozgatja magát és versenyautóját. Zoli sem most kezdte a "szakmát", hiszen a szamárlétrát megmászva az egykori harmadosztályon át jutott immár több, mint egy évtizede a "rali kettőbe", majd a legjobbak közé. Persze ilyen olyan okokból kisebb szünetek előfordultak ralis pályafutásában, ám ha tehette és teheti, visszatér. Érdekesség, hogy mindig hű volt az orosz technikához. Egyszer "csalta" meg a Ladát, amikor Skodával ijesztgette ellenfeleit - legutóbb talán pontosan egy Miskolc ralin. Szabó Gábor és Verba Gábor után Holló Barnával jelenleg versenyez; reményei szerint az idén is egy-két bajnokin.

- Kár lenne, ha bajnoki futam nélkül maradnánk Miskolcon, hiszen nagyon szép és komoly történelme van a megyei csatáknak - mondta a versenyző. - Látható, hogy jelen pillanatban a kisebb kategóriákban nincsenek autók, de bízom benne, hogy nem örök ez az állapot. Mint ahogy remélem, késő ősszel Miskolc környékén is lesz rali.

(ÉM-JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában