Helyi közélet

2012.05.14. 14:33

Véres játékok: állatviadal-szervezőkre csaptak le Ózdon - VIDEÓVAL!

Ózd - A hétvégén Ózdon kutyaviadal szervezőit vette őrizetbe az Ózdi Rendőrkapitányság. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő munkájának köszönhetően megindított büntetőügyben a gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el.

Ózd - A hétvégén Ózdon kutyaviadal szervezőit vette őrizetbe az Ózdi Rendőrkapitányság. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő munkájának köszönhetően megindított büntetőügyben a gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el.

Május 13-án egy ózdi magáningatlanon lévő telephelyre egy helyi 38 éves férfi állatviadalt szervezett. A pitbull jellegű ebek részvételével zajló verekedtetés nemzetközinek ígérkezett, mivel azon harci kutyájával egy 29 éves román férfi is részt vett.

A tiltott állatviadal szervezésével párosuló engedély nélküli szerencsejáték felgöngyölítése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hosszantartó felderítő munkájának köszönhető. Az elkövetők elfogása a hatóságok részéről is igazi csapatmunka volt, mivel az alaposan előkészített akcióban az ózdi és a nógrád megyei rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is közreműködtek. A TEK kommandósai az elfogást megelőzően már a helyszínen megkezdték a művelet előkészületeit és egy jól felépített és megszervezett akció keretén belül állították elő a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket.

A vasárnap kora reggel megtartott rajtaütés eredményeként az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tiltott állatviadal szervezésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 38 éves büntetett előéletű, Sz.B. ózdi szervezőt és „vendégeit” a 29 éves L.P, valamint 32 éves T.V. román állampolgárokat.

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra 1.000-1.000 Euro értékben fogadtak, ahol akár az állatok pusztulásával, vagy maradandó egészségkárosodásával járó, vérre menő viadalon külön bíró is tevékenykedett.

A résztvevők elszántságát jól jellemzi, hogy az őrizetbe vett román páros egyik tagja csaknem egy éven át trenírozta, készítette fel társának harci kutyáját a véres küzdelemre. A „tréner” feladata volt az is, hogy a kutyát a kialakított ringbe vigye és a viadal során utasításokat adjon számára.

Az állatviadal során történt rajtaütés eredményeként összesen 13 főt állítottak elő az Ózdi Rendőrkapitányságra, az őrizetbe vett három férfin túl további két másik személy is gyanúsítottként szerepel a megindított büntetőeljárásban. Az akció során az előállított személyeken túl összesen nyolc pitbull jellegű eb lefoglalásáról született határozat.

- Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában