Helyi közélet

2012.05.16. 15:50

Tragikus útviszonyok a Bodrogközben

Cigánd - Cigánd járási központ lehet, a megközelítése ennek ellenére meglehetősen nehézkes.

Cigánd - Cigánd járási központ lehet, a megközelítése ennek ellenére meglehetősen nehézkes.

A magyar közutakra egyre kevésbé lehet a kiváló jelzőt használni, de vannak olyan területek, ahol egyre inkább negatív jelzőket használnak a helyiek.

Katasztrofális

A Bodrogközben élők helyenként a tragikus szót használják, ha az utak állapotáról van szó.

Cigánd a jelek szerint járási központ lesz, a megközelíthetőségünk viszont helyenként katasztrofális – mondja Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – A települést három irányból lehet megközelíteni: Kisvárda irányából, Pácin felől és Sárospatakról. Azok vannak jelenleg szerencsés helyzetben, akik Kisvárda felől közelítenek meg minket, viszont csak abban az esetben, ha nem akarnak tovább autózni Sárospatak felé. A Patak-Cigánd útszakasz egész egyszerűen siralmas állapotban van. Egymást érik a kátyúk, lassanként kimondhatjuk, ez a szakasz járhatatlan. Jelenleg ugyan toldozgatják-foldozgatják, vagy kirakják a harmincas sebességkorlátozó táblát, de így is sok a baleset, a kátyúk miatt kifordult kerék, a tönkrement autó. A megoldás egy teljes útrekonstrukció lehetne, de jelenleg még biztatást sem kapunk ezen a téren az illetékesektől. Úgy tűnik, nemhogy idén, de jövőre sem lesz lépés ezen a területen. Úgy tűnik, más irányban kell elmozdulnunk, ha javulást szeretnénk ennek az útnak az állapotában.

Pácin talán

Oláh Krisztián elmondta, a települést Pácinnal összekötő út talán idén elkészül.

– A Vásárhelyi-terv keretében a cigándi árapasztó építésekor elhangzott, ezt az utat felújítják, de valahogy elfelejtődött. Most úgy tűnik, ebben az évben megtörténik az út felújítása, ami annál inkább fontos lenne, mert a cigándi járásközpont, a cigándi egészségközpont elérése így jelentősen feljavulna a térségben élők számára – tette hozzá a cigándi polgármester.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában