Helyi közélet

2012.05.02. 13:41

Égő házában lelte halálát a Ruzsinszőlő dűlőben

Miskolc - A férfi mozgássérült volt, valószínűleg ezért nem tudott kimenekülni az lángokban álló szobából.

Miskolc - A férfi mozgássérült volt, valószínűleg ezért nem tudott kimenekülni az lángokban álló szobából.Hétfőn este nyolc óra körül futott be a riasztás a tűzoltókhoz, hogy a Ruzsinszőlő dűlő egyik háza ég. A miskolci tűzoltók a helyszínre siettek, később oltás közben egy ember holttestét találták meg a házban. Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy egyelőre még nem tudni, milyen okból csaptak fel a lángok, a tűzvizsgálat még folyamatban van.

A Ruzsinszőlő dűlőt nem egyszerű megtalálni, az utcák átkeresztelgetése miatt munkatársunk is hosszú ideig bolyongott, mire rábukkant a tűzeset helyszínére. Talált ugyan egy kiégett házat, de arról a szomszédok azt mondták, nem hétfőn, hanem már néhány hete égett le, és ott senki sem halt meg. A hétfői tűzeset színhelyét végül a ház tulajdonosa maga mutatta meg kollégánknak. Idősebb Babics Sándor még korántsem dolgozta fel 45 éves fia elvesztését. Mint mesélte, annyira a történtek hatása alatt áll, hogy a temetés intézését is rábízta másik gyermekére; lánya tárgyal a hivatalokkal, temetkezési vállalkozóval.

A korábban a vasas szakmában dolgozó idős férfi néhány házzal arrébb lakik, a tűzről, és hogy egyetlen fia a lángok közt lelte halálát, csak két órával később értesült. Fia, Babics Sándor 45 éves volt. „Korábban ő is a vasgyárban dolgozott, aztán kiderült a betegsége és leszázalékolták. Paralízise volt – már annyira elvékonyodott a lába, mint a karom, emiatt csak járókerettel tudott mozogni, de ez hétfőn nem volt a keze ügyében.”, mesélte az apa, akitől megtudtuk: Sándornak is van egy most 14 éves forma fia, akit egy szomszédban lakó özvegyasszony nevel. Sándor felesége néhány éve hunyt el, ekkor vállalta el a fiú gyámságát az özvegy.

A ház maga a tűz ellenére nincs rossz állapotban, egy szoba azonban teljesen kiégett – éppen az, amelyikben Sándor lakott. Bár a vaslépcsőn és egy enyhe dőlésszögű rámpán is megközelíthető bejárati ajtón tábla hirdeti a dohányzási tilalmat, ez csak valami tréfa lehetett, Babics Sándor elmondása szerint ugyanis fia erős dohányos volt. Hogy egy el nem oltott csikk, vagy a ház világítására használt gyertyák valamelyike okozta-e a tüzet, nem tudni, a rendkívüli haláleset okát még szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

A házat a hozzátartozók lezárták. „Vannak még olyan bútorok, berendezési tárgyak, amiket nem tett tönkre a tűz. Azokat behordtuk a hátsó szobába, és hogy senki se férjen hozzájuk, zárjuk az ajtókat”, mesélte Babics Sándor, gyakorlatiassággal palástolva gyászát.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában