Helyi közélet

2012.04.01. 12:15

Innovációs díj a TVK-nak

Budapest - A kamara innovációs díját nyerte el az utóbbi 10 esztendő legsikeresebb terméke.

Budapest - A kamara innovációs díját nyerte el az utóbbi 10 esztendő legsikeresebb terméke.

A XX. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottságának döntése értelmében a Mol-csoporthoz tartozó TVK fejlesztési pályázatát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs díjával jutalmazták. A társaság vezérigazgatója, Pethő Zsolt a Parlamentben vette át pénteken a csapadék- és szennyvízvezetékek műanyag-alapanyagának kifejlesztéséért odaítélt szakmai elismerést.

A Tipplen K 850 néven bejegyzett termékből elsősorban úgynevezett korrugált, bordázott, nagy gyűrűmerevségű és nagy átmérőjű (2 méter vagy akár azt meghaladó) csövek készülnek. Tipikus felhasználási helyei lehetnek a szennyvíz és csapadékvíz elvezető csatornák. Teherbírása és szilárdsága révén, olyan helyeken is használható, ahol nagy terhelést és szélsőséges időjárási körülményeket kell elviselni, így például autópályák, repülőterek alatti vízelvezető rendszereknél. A termék így kiválthatja a nehezebb, drágább, hosszú távú időjárási szélsőségeknek kevésbé ellenálló betoncsöveket.

A gyártás megkezdésekor, 2010-ben, a tervekhez képest 4000 tonnával túlszárnyalták az eredeti 5000 tonnás értékesítési tervet, míg 2011-re megháromszorozták azt. 2012-re további 5500 tonnával szeretnék növelni az eladást. Ennek elérése esetén az új termék idén a TVK polipropilén termelésének már közel 10 százalékát teszi ki.

A Tipplen K 850-et azért nevezhetjük az utóbbi 10 esztendő legsikeresebb termékének, mert ebben az időszakban nem volt hasonló volumennövekedést elérő terméke a TVK-nak.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában