Helyi közélet

2012.04.08. 09:57

Alkohol, kések és botok

Berzék, Hejőszalonta - Nagyszombati italozás: két halott, több sérült

Berzék, Hejőszalonta - Nagyszombati italozás: két halott, több sérültSzombaton délután öt óra körül egy család tagjai nyomultak be egy ház udvarára, hogy a házban lakókon elégtételt vegyenek valamilyen korábbi sérelmük miatt, majd ostrom alá vették a házat. Az attak során az egyik hívatlan látogatót, egy 21 éves helyi fiatalember több késszúrás ért, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők. Nem sokkal később, 18 óra húsz körül ketten tértek be a családja tagjai közül az egyik helyi kocsmába, ahol szóváltásba keveredtek egy ott tartózkodó 46 éves helybeli férfival. A vita után távoztak, majd öten tértek vissza az italmérésbe, és az onnan éppen kilépő férfira botokkal támadtak. A verés során szerzett sérüléseibe a férfi belehalt, míg a védelmére kelő kocsmáros nőnek az orrát törték el a támadók.

Mint dr. Gaskó Bertalantól, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetőjétől megtudtuk, az első esetben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás, aminek még nincsenek gyanúsítottjai, egyelőre tisztázni kell, ki milyen szerepet játszott a csetepatéban. A kocsmai inzultus után viszont a rendőrség öt embert vett őrizetbe, ellenük emberölés megalapozott gyanújával folytat eljárást a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya, és indítványt tesz az ügyészség felé a gyanúsítottak előzetes letartóztatása elrendelésének kezdeményezésére.

Szombaton Hejőszalontán is történt egy emberölés, itt este nyolckor az utcán keveredett részeg szóváltásba egy 44 éves bőcsi férfi két helyi lakossal, akiket a vita hevében késével többször megszúrt. Egy 19 éves hejőszalontait férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, ahol később életét vesztette. Társa, egy 39 éves helyi férfi életéért is keményen megdolgoztak az egészségügyisek, ő is életveszélyes sérüléseket szenvedett, ám túlélte a késelést. A bőcsi késes férfit a rendőrök elfogták, őrizetbe vették, ellene emberölés megalapozott gyanújával folyik az eljárás, tájékoztatott Gaskó Bertalan.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában