Helyi közélet

2012.03.16. 17:01

Megyei kitüntetettek nemzeti ünnepünk alkalmából

Budapest, Miskolc – A legmagasabb állami kitüntetések mellett az egyes minisztériumok is elismeréseket és okleveleket adtak át nemzeti ünnepünk alkalmából.

Budapest, Miskolc – A legmagasabb állami kitüntetések mellett az egyes minisztériumok is elismeréseket és okleveleket adtak át nemzeti ünnepünk alkalmából. Az alábbiakban minisztréiumok szerint csokorba szedtük a megyei díjazottakat.

Vidékfejlesztési Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át mások mellett Rescsánszki Bélának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal nyugalmazott laboratórium vezető-helyettesének az élelmiszerek és takarmányok laboratóriumi vizsgálata során végzett több évtizedes szakmai munkája elismeréseként.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Hollár Istvánnénak, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hatósági ügyintézőjének a vízügy területén végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő tevékenységéért.

Nemzetgazdasági Minisztérium

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is állami kitüntetéseket adott át március 15-e, nemzet ünnepünk alkalmából. A tárcavezető ünnepi beszédében röviden méltatta a kitüntetetteket, mint mondta: minden sikeres nemzet megbecsüli kiválóságait, a most elismerésben részesülők hazáért végzett munkájára - legyenek akár pályájuk végén, vagy elején - továbbra is számít a nemzet és a kormány.

A nemzetgazdasági miniszter az eseményen ünnepélyes keretek között átadta a kitüntetetteknek a köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket. Ez alapján a Magyar Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült: Tógyer Lajos vendéglátóipari szakember, a Tógyer & Son Kereskedelmi és Vendéglátóipari Kft. ügyvezetője a térségre jellemző vendéglátás tradícióinak őrzése, nemzetközi hírnevének öregbítése, valamint a magyar és tájjellegű ételek széleskörű megismertetése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Március 15-e alkalmából kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkeresztet adta át dr. Réthelyi Miklós miniszter, Halász János parlamenti államtitkár és dr. Jávor András közigazgatási államtitkár mások mellett Szemán Imrénének, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanítójának.

Eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként Nemzeti Erőforrás Miniszteri Dicséretben részesült dr. Sándorné dr. Raisz Ildikó, a szerencsi Oroszlán Gyógyszertár gyógyszerésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában