Helyi közélet

2012.03.02. 10:56

Ki tudja jobban „eladni” a városokat

Miskolc - A nyertes pályázók bükkszentkereszti városmarketing tervének egy része már meg is valósult.

Miskolc - A nyertes pályázók bükkszentkereszti városmarketing tervének egy része már meg is valósult.

Második alkalommal rendezték meg az Országos Városmarketing Versenyt a Miskolci Egyetemen. A rendezvény ötletgazdája és szervezője az egyetem Marketing Intézete volt. Az első ilyen megmérettetés 2010-ben volt, a második pedig öt hónapja kezdődött, és pénteken tartották a döntőjét.

Dr. Piskóti István, az intézet igazgatója elmondta: ez az együttműködés versenye, hiszen több felsőoktatási intézménnyel együttműködve zajlik a rendezvény. Az idén 43, háromtagú csapat pályázott, és 33 településről írtak tanulmányt, melyeknek témája: „Turisztikai versenyben a városunk” volt. A pénteki döntőben a 12 legjobb pályamű készítői mérhették össze tudásukat.

Az intézetigazgató arról is beszélt, hogy a korábbi verseny pályamunkáinak egy része már meg is valósult. Mint megtudtuk: a pályázat készítése alatt a hallgatók és a különböző önkormányzatok szoros együttműködésben dolgoznak, és az is előfordult, hogy állást kínáltak az egyetemistáknak. Dr. Piskóti István elmondta: az első versenyen a Miskolci Egyetem csapata nyert, ők Bükkszentkereszt részére készítettek turisztikai tervet, ennek egyes elemeit már hasznosította is az önkormányzat. „De a pécsi és siófoki tervekből is merítettek a helyi szakemberek” – tette hozzá.

Jó ötlet

Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora azzal kezdte, hogy ez a verseny olyan jó ötlet „sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe”. Nagyszerűnek nevezte, hogy megmozgatja a várost, a fiatalokat, kihívás elé állítja a hallgatókat, amely egyben út is a sikerhez.

Dr. Kocziszky György, a Gazdaságtudományi Kar dékánja így fogalmazott: „Áll még Buda”. Arra utalt ezzel, hogy a gazdaságtudományi kar igenis létezik, annak ellenére, hogy a mai politika kevésbé támogatja. Az üzleti tudományok új hajtásának nevezte a marketingtudományt.

Dr. Zsiga Marcell alpolgármester az egyetem és a város kapcsolatát emelte ki, és azt, hogy a Miskolci Egyetem büszke lehet arra, hogy olyan ötletek születnek ott, mint ez a verseny is.

Dr. Riz Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke pedig egy fontos jogszabályt említett, amelyet most tárgyal majd az országgyűlés: ez a nemzeti értéktérkép elkészítéséről szól. „Ez egy háttér jogszabály, amely elősegíti a hungarikumok feltérképezését, a rejtett hazai értékek felszínre hozását” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában