Helyi közélet

2012.03.12. 17:34

Bogácsi Thermálfürdő: „Április végére el kell készülnie!”

Bogács - A bogácsi fürdő tavaly felújított medencéinek burkolatát javítani kell, amint az időjárás megengedi.

Bogács - A bogácsi fürdő tavaly felújított medencéinek burkolatát javítani kell, amint az időjárás megengedi.

Miképp arról a helyszínen meggyőződtünk: a tavaly felújított, csaknem ép, „lóhere” medencében és a szabadtéri zuhanyozóban is felpattogtak már az első mozaikcsempék, az ikermedencékben pedig jelentős hiányok mutatkoznak.

- A szakértői vizsgálat, amelyen a kivitelező is képviseltette magát, megtörtént, a szakértői jelentést január 19-re ígérték - tájékoztatott a februári cikkünk óta történt fejleményekről Csendesné Farkas Edit polgármester. - Számunkra létkérdés, hogy április végéig kijavítsa a kivitelező a hibát. Hozzá kell látni, amint 10 Celsius fok fölé emlelkedik a levegő hőmérséklete. A település életének meghatározó része a fürdő, erre épül egy sor vállalkozás és a falusi vendéglátás, ami hatással van az önkormányzat bevételeire is. Ezen túlmenően, a fürdő egyben a legnagyobb foglalkoztató is: állandó alkalmazotti létszáma 32 fő, idényben akár 45-50.

A legkedvezőbb volt

A polgármester mostani találkozásunkkor a korábbiakat azzal egészítette ki: a generálkivitelező a közbeszerzési eljárás során a második legkedvezőbb ajánlatot tette, s már az is meghaladta a pályázati összeget.

- A mostani önkormányzatnak sok mozgástere amúgy sem volt, hiszen a projekt támogatási szerződését már az előző önkormányzat megkötötte, s az a kész tervre szólt, abból elhagyni, azon változtatni nem lehetett. Voltak olyan hangok is, hogy két részletben kellett volna elvégeztetni a munkálatokat, felét tavasztól, felét ősztől. Csakhogy félő volt: ha netán nem tartják az ütemtervet, mint ahogyan volt is egyhavi csúszás a kivitelezésben, s hidegre fordul, félbe kell hagyni a munkálatokat - osztotta meg utólag a gondokat velünk a polgármester.

Teljes üzemmel

Az 50 százalékos önkormányzati önrészre felvett 84 millió hitelből már „csak” 32,5 millió forintot kell visszafizetni. Ezt a fürdőnek kell kitermelnie, csakúgy, mint az újabb fejlesztési pályázathoz való önrészt.

- Most a bejárat felújítására, bővítésére szeretnénk pályázni, erre kell biztosítani az önerőt: ki kell termelnünk a rávalót. Már csak ezért is fontos, hogy az idényt teljes üzemmel, hibátlan medencével kezdhessük - nyomatékosította a polgármester.

ÉM-SzK


Milliók

A Bogácsi Thermálfürdő felújításának összköltsége nettó 191,5 millió Ft volt...  

A Bogácsi Tehremálfürdő Kft. vezetőjével Jacsó Zoltánnal körbejártuk a létesítményt. Megmutatta az átépítésre váró bejáratot, amely tetőtérrel bővülne, a jelenlegi vállfás öltöző helyén korszerű, szekrényes öltözőket alakítanának ki, a pénztárakat legalább 4-gyel bővítenék. Terveznek egy wellness részleget is, szaunákkal, pezsgőfürdővel. Ez a projekt 160-180 millió forintba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában