Helyi közélet

2012.02.01. 08:06

Szabadult a whiskys - Mi lesz az okozott kárral?

Budapest - Ambrus Attila első bankrablását 1993 januárjában hajtotta végre, és míg hat és fél év múlva másodszor is elkapták, 30 postát, bankot és utazási irodát rabolt ki.

Budapest - Ambrus Attila első bankrablását 1993 januárjában hajtotta végre, és míg hat és fél év múlva másodszor is elkapták, 30 postát, bankot és utazási irodát rabolt ki.

Bűncselekményei egy részét egyedül, a többségüket három bűntársa valamelyikével követte el. A két és fél év szabadságvesztésre ítélt Antal Károlyt 2004-ben az ártándi határátkelőnél vették őrizetbe, Veress Lászlót 2008 végén adta ki Románia a magyar hatóságoknak, míg harmadik társát, Orbán Gábort tavaly februárban, egy évtizednyi bujkálás után Németországban, Mannheimben érték tetten egy bankautomata feltörése közben.

A négy bűnöző összesen 196 millió forintot rabolt, amit a károsultak visszakövetelhetnek tőle. Ambus ügyvédje szerint a bankoknak kártérítést fizetett a biztosítójuk az elrabolt pénz után, tehát nekik már nem lehet követelésük a wiskyssel szemben, mert a pénzintézeteket nem érte kár, a számukra kifizetett összeget és annak kamatait azonban a biztosító behajtathatja a rablókon. Ambrust most már törvény tiltja el attól, hogy bűncselekményeivel, élettörténetével pénzért haknizza végig a különböző tévécsatornákat, vagy más módon hasznot húzzon múltjából, viszont ha valóban megtalálják a biztosító társaságok követelésükkel, valahonnan elő kell teremtenie a kártérítés összegét.

ÉM


Sátoraljaújhely - Tizenkét év után a sátoraljaújhelyi fegyintézetből szabadult Ambrus Attila.

Sátoraljaújhely, 2012. január 31., kedd (MTI) - Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Népi hős, elegáns, dörzsölt vagány, legendává lett bankrabló és megjavult, a keramikus mesterséget magas fokon elsajátító entellektüel – ez mind Ambrus Attila, vagy ahogyan a világhírnév felkapta a nevét, a Whiskys. Égerházi Péter jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában