Helyi közélet

2012.02.03. 11:50

Hideg idő - Nem engedik haza a diákokat

Miskolc - A kollégiumok felkészültek, ha kell, maradhatnak a diákok.

Miskolc - A kollégiumok felkészültek, ha kell, maradhatnak a diákok.Készült intézkedési terv, ügyeleti beosztás, éppúgy, mint az árvíznél. Ha rendkívülire fordul az időjárás, ha elkezd esni a hó, akkor a diákok maradhatnak a kollégiumokba. Ezt tudtuk meg a kollégiumvezetőktől.

Ortóné Juhász Julianna, a Központi Leánykollégium igazgatója péntek délelőtt azt mondta lapunknak: ha délután megérkezik a havazás, akkor nem engedik haza a diákokat. Közel húsz évvel ezelőtt volt ilyenre példa, akkor volt utoljára rendkívüli havazás – tudtuk meg. Az akkori gyakorlat az volt, hogy ott tartották a diákokat, csak akkor mehettek haza, ha a szülők értük jöttek. Most is felkészültek erre – mondta az igazgató – hétvégén is működik majd a konyha, hogy a diákok kaphassanak ellátást.

A Központi Leánykollégium egyébként is a katasztrófavédelem által kijelölt hely, azaz, ide szállásolhatják el a bajba jutottakat is – tudtuk meg.

A Diósgyőri-Vasgyári Szakképzőiskola kollégiumában 170 diák lakik. A kollégiumvezető, Pázmándi Tamás sokkal inkább tart attól, hogy hétfőn hogyan jutnak vissza a tanulók hozzájuk. Az intézkedési terv megvan, ügyeleti beosztás is készült a hétvégére, az ellátás is biztosított, de szerinte – ezt pénteken délelőtt mondta – a hazajutással nem lesz gond, problémásabb a bejutás lehet majd.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában