Helyi közélet

2012.01.12. 13:00

Szimbiózis és Városháza - Létrejön a találkozó, de a polgármester nélkül

Miskolc - Elkezdődik az egyeztetés a fogyatékkal élőket ellátó civil szervezetek és a Városháza között.

Miskolc - Elkezdődik az egyeztetés a fogyatékkal élőket ellátó civil szervezetek és a Városháza között.

Miskolc polgármestere jövő kedden reggel 9-től fogadja 3, mind ez ideig önkormányzati támogatásban nem részesülő, fogyatékkal élőket ellátó szervezet vezetőjét, értesült lapunk a Szimbiózis Alapítvány egyik vezetőjétől, Jakubinyi Lászlótól szerdán. Csakhogy csütörtökön ez akként módosult: a találkozó létrejön, azonban a polgármester személyesen nem vesz részt rajta, más elfoglaltsága miatt. Ellenben kijelölte az illetékest, Kovács Zsolt kabinetvezető-helyettes személyében, aki őt helyettesíti, s aki utóbb érdemben beszámol a találkozóról neki. A változást a hivatal sajtósa, Dobos Tímea jelezte telefonon Jakubinyi Lászlónak. Ő szóvivőnek felajánlotta, hogy írásban részletezi az alapítványnál tett szerdai jobbikos látogatás körülményeit.

Erről Jakubinyi László az Észak-Magyarországot arról tájékoztatta: a város jobbikos képviselői azzal keresték meg, hogy szeretnék megismerni az intézményt. Ennek ő nem szabott gátat, hiszen az intézmény nyitott, azt ismerkedés céljából bárki meglátogathatja, különösen a város önkormányzati képviselői, függetlenül attól, melyik párthoz tartoznak. Ugyanakkor azt a kérést, hogy az intézményben tarthassák meg ezt követően sajtótájékoztatójukat, Jakubinyi László megtagadta, minthogy sem eddig, sem a jövőben nem tartja megengedhetőnek, hogy a fogyatékkal élőket, illetve intézményüket politikai célra használják fel.

A korábbi előzmény

Az említett szervezetek levélben és az Észak-Magyarországon keresztül is felpanaszolták, hogy Miskolcon a fogyatékosságügyi szociális szolgáltatók finanszírozása mind ez ideig koncepció nélkül, az egyéni érdekek és a kapcsolati háló kihasználásával működött. Így a fogyatékkal élőket ellátó civil intézmények közül három mind ez ideig semmilyen költségvetési támogatást nem kapott. Közös levélben kérték, hogy a polgármester vizsgáltassa meg a helyi ellátórendszer finanszírozási anomáliáit, és az egyenlő esélyek elvének biztosításával tegyen javaslatot a rendezésre a közgyűlés számára, már a 2012. évi költségvetésre vonatkozóan.

ÉM-SzK


„Nincs összefüggés”

Az Észak-Magyarország kérdésére a városházi szóvivő kijelentette: a jobbikos képviselők bejárásának és sajtótájékoztatójának semmi köze sincs ahhoz, hogy a találkozón nem személyesen lesz jelen a polgármester.


Miskolc - A Szimbiózis Alapítvány Martin-kertvárosi telephelyén tartott sajtótájékoztatót szerdán Szegedi Márton és Jakab Péter, a miskolci közgyűlés Jobbik-frakciójának két tagja.

Borsod-Abaúj-Zemplén – Alapvetően a megemelkedett minimálbérek miatt kell változtatni az eddigi struktúrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában