Helyi közélet

2012.01.29. 17:56

Elhunyt Zambó Péter egykori politikus, az LMP volt polgármester-jelöltje

Miskolc - Elhunyt Zambó Péter az LMP Miskolci Helyi Csoportjának képviselő és polgármester jelöltje, volt önkormányzati képviselő, rendszerváltó személyiség – jelentette be közleményben az LMP.

Miskolc - Elhunyt Zambó Péter az LMP Miskolci Helyi Csoportjának képviselő és polgármester jelöltje, volt önkormányzati képviselő, rendszerváltó személyiség – jelentette be közleményben az LMP. A politikust életének 61. évében tragikus hirtelenséggel érte a halál. "Péter a rendszerváltáskor kezdett a politikával foglalkozni. Sohasem tartotta magát politikusnak, leginkább politikával foglalkozó klasszikus értelmiséginek tartotta magát. Részt vett az MDF alapításában, az első és második ciklus idején a párt önkormányzati képviselője és frakcióvezetője volt, majd később visszavonult a politikától. 2009-ben csatlakozott a helyben formálódó LMP-hez. Bölcs tanácsaival, logikus meglátásaival segítette az alakuló szervezetet. Széleskörű műveltségével és higgadt gondolkodásával az egyik utolsó, igazi értelemben vett humanista távozott közölünk. Személyisége hiányozni fog! Nyugodj békében Péter!" – így búcsúzik tőle a Lehet Más a Politika, Miskolci Helyi Csoportja.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában