Helyi közélet

2012.01.02. 18:00

Átlagos volt a szilveszteri hétvége

Miskolc - A szondát sem tudta megfújni a karambolozó sofőr, olyan részeg volt.

Miskolc - A szondát sem tudta megfújni a karambolozó sofőr, olyan részeg volt.

Rendőri szempontból szinte átlagosnak tekinthetjük az elmúlt hétvégét megyénkben, tájékoztatta lapunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. A háromnapos ünnepi hétvégén összesen hat személyi sérüléssel járó – két súlyos és négy könnyebb kimenetelű – közlekedési baleset történt megyénk közútjain.

Szilveszter este egy 29 éves miskolci nő Szirmáról Miskolc belvárosa felé – nem az útviszonyoknak megfelelő tempóban – hajtotta személyautóját, és a vasúti felüljáró jobbra ívelő kanyarjában átcsúszott a szembe haladó forgalmi sávba és frontálisan nekiütközött egy helyi járatú autóbusznak. A személyautót vezető nő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Éjfél előtt nem sokkal Radostyánban Sajószentpéter felé autózott egy 25 éves szalonnai férfi, de padkára hajtott, majd az út bal oldalán lévő kerítésnek ütközött. A balesetben műszaki hiba nem játszott közre, a férfi nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett. A sofőr olyan részeg volt, hogy a szondát sem volt képes megfújni, az orvos a klinikai tünetek alapján állapította meg súlyos fokú ittasságát. Rajta kívül még négy ittas vezetőt fogtak a rendőrök szilveszterkor.

Az újév első napjának hajnalán Hangonyban egy 13 éves fiú elkötött egy Seatot, de menet közben megpördült, és a kocsi farát egy betonépítménynek csapta. Személyi sérülés nem történt, ám a Seatban kétszázezer forint kár keletkezett.

Pirotechnikai termék jogtalan birtoklása miatt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság három, míg jogosulatlan felhasználás miatt az Encsi Rendőrkapitányság két fővel szemben kezdeményezett szabálysértési eljárást – folytatta Gaskó Bertalan. Az év utolsó hétvégéjén a megyében összesen 14 főt vett bűnügyi, illetve szabálysértési őrizetbe a rendőrség többek között lopás, garázdaság és tiltott kéjelgés elkövetése miatt, közöttük három körözött személy is szerepelt.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában