Helyi közélet

2011.12.13. 17:30

Újra cégvezető kerülhet a holding élére

Miskolc - Egyszer már „szétszedték”, majd „összerakták”, most újra „szétszedik” a holding irányítását.

Miskolc - Egyszer már „szétszedték”, majd „összerakták”, most újra „szétszedik” a holding irányítását.Módosíthatja a Miskolc Holding Zrt. alapító okiratát a miskolci testület, illetve - újra - cégvezetőt nevezhetnek ki a holding élére. A csütörtöki testületi ülés elé kerül ugyanis az erről szóló javaslat. Mint ismert: 2010. október 28-án a közgyűlés leváltotta dr. Halmai Gyulát, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatóját. Majd az új városvezetés úgy gondolta célszerűnek, hogy a város cégeit tömörítő holdingon belül "szétszedik" a cégvezetői és igazgatótanács elnöki posztot. Így a holding élére, mint cégvezető Szabó Tamás került, az igazgatótanács elnöke pedig Márkus Zsolt Endre lett. Pár hónapos munka után azonban nekik is menniük kellett, és újra összevonták a két posztot. Ekkor került a cég élére Vécsi György elnök-vezérigazgatónak. A mostani előterjesztés pedig már arról szól, hogy megint megosztanák a cégvezetői és elnöki feladatokat. Így az előbbi posztot - az előterjesztő javaslata alapján - Pálffy Kinga töltené be, míg Vécsi György maradna az igazgatótanács elnöke.

Összegezték

A Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjét, Pásztor Imrét kérdeztük az előterjesztésről: mi az oka annak, hogy az elmúlt egy évben többször is volt "formaváltás" a holdingnál? Mi lesz a cégvezető feladata, és mi marad Vécsi György jogköre? Mit lehet tudni Pállfy Kingáról, hol dolgozott korábban?

A kommunikációs vezetőtől azonban egy sajtóközleményt kaptunk válaszként: „...a Miskolc Holding Zrt. vezetése összegezve az elmúlt év tapasztalatait arra az eredményre jutott, hogy a korábban már bevezetett, majd személyi változtatások miatt átmenetileg mellőzött cégvezetői poszt visszaállítását javasolja. Ennek oka, hogy megnövekedtek az irányítási feladatok, így az operatív vezetői és az igazgatósági elnöki poszt szétválasztása, a feladatok megosztása szükségessé vált...A Miskolc Holding Zrt. 2006 óta többször is módosította alapító okiratát, amely módosítások nagyrészt az aktuális helyzetre való reagálást jelentették.

A szervezet most is a jelenlegi helyzetre, a gazdasági és szolgáltatási szektorban fellépő változásokra kíván reagálni, hiszen egyszerre kell megfelelnie a jó gazdát jellemző gazdaságpolitikának, a szervezet racionalizált működését elősegítő változások végrehajtásának, az eredményes befektető-szervezési munkáknak és a vezetői feladatok hatékony ellátásán keresztül a költséghatékony működés feltételének.”

ÉM-NSZR


Vécsi György elnök maradhat

A közleményből az is kiderül, hogy amennyiben a testület megszavazza az előterjesztést, akkor Vécsi György, december 15-től, elnöki teendői mellett továbbra is ellátja a gazdaságfejlesztéssel, befektetés-szervezéssel kapcsolatos feladatokat. Valamint: „Pálffy Kinga december 15-től a Miskolc Holding Zrt. cégvezetőjeként a Holding központi irányítási funkcióját kívánja megerősíteni, a költséghatékonyabb, centralizált szolgáltatási működés elősegítésével.” 

Pálffy Kingáról ennyit ír a közlemény: „ A Gödöllői Szent István Egyetemen végzett, HR menedzser szakon. Több nyelven beszél, a Miskolc Holding Zrt. előtt a bankszektorban dolgozott. A Miskolc Holding Zrt. Humánerőforrás és szervezetstratégiai igazgatói feladatait 8 hónapja látja el, ez év december 15-től pedig a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatói posztját tölti be, folytatva a szervezet humánerőforrás- és stratégiai fejlesztését is.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában