Helyi közélet

2011.12.19. 14:59

Hárman indulnak a polgármesteri posztért Pálházán

Pálháza - 2012. január 8-án polgármester-választást tartanak Pálházán.

Pálháza - 2012. január 8-án polgármester-választást tartanak Pálházán.

Ez év októberében lemondott tisztségéről Moravszki Zsolt, Pálháza polgármestere, ezért a hegyközi város választási bizottsága új választást írt ki, amelyet 2012. január 8-án tartanak.

Kétszeri polgármesterség

Moravszki Zsolt másodszor látta el a polgármesteri tisztséget Pálházán. Először 2004 júliusában, miután Lesovics Miklós polgármester 2004 április végén lemondott posztjáról. A választásokig Moravszki Zsolt alpolgármesterként látta el a tisztséget. 2006-ban Moravszki Zsolt ismét indult a polgármesteri székért, a választópolgárok többsége viszont Lesovics Miklóst választotta a város vezetőjének.

2010-ben Moravszki Zsolt Lesovics Miklóst és Szebeni Endrét megelőzve lett Magyarország legkisebb városának polgármestere, majd alig több mint egy év múlva lemondott. A lemondás okáról kérdeztük Moravszki Zsoltot, aki nem kívánt erre válaszolni.

Három induló

A közelgő választásra a megadott határidőig három jelölt jelentette be igényét a posztra, így a helyi választási bizottság döntése alapján Lesovics Miklós, Szebeni Endre és a város jelenlegi alpolgármestere, Szuetta József közül választhatnak a pálháziak január 8-án. Mindhárom jelölt függetlenként indul a választáson.

ÉM-BG

Az indulók

  • Lesovics Lossó Miklós (független)
  • Szebeni Endre (független)
  • Szuetta József Attila (független)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában