Helyi közélet

2011.10.01. 12:03

Zöld Nyíl: Legkorábban novemberben köthetnek szerződést

Miskolc - Három járműgyártó cég támadta meg a villamostender eredményét, kettőt már tárgyalt a KDB.

Miskolc - Három járműgyártó cég támadta meg a villamostender eredményét, kettőt már tárgyalt a KDB. Egy biztos, hogy november előtt nem köthet szerződést Miskolc a harmincegy új villamosra az AnsaldoBreda céggel, a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) ugyanis akkorra hozza meg a döntését a fellebbezések ügyében.

Mint arról lapunk a napokban beszámolt, a KDB megtárgyalta a Solaris és a Ganz-Skoda járműgyártó cégek által benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A két cég – a napokban kiderült, hogy egy harmadik is – megtámadta a miskolci villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás eredményét a döntőbizottságnál, amely szerint az olasz Ansaldobreda nyerte a tendert.

A miskolci Zöld Nyíl projektigazgatóság tájékoztatása szerint a Solaris a saját ajánlatának érvénytelenné nyilvánítását kifogásolta öt kérelmi elembe szedve. Ügyében legkésőbb október 24-éig kell döntenie a KDB-nek. Ugyaneddig kell állást foglalnia a Ganz Skoda ügyében is. A cég pályázatát szintén érvénytelennek nyilvánította az azt elbíráló bizottság, ennek felülvizsgálatát kérte a KDB-től.

Időközben a második legelőnyösebb ajánlatot adó spanyol CAF cég is a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, ők a nyertes AnsaldoBreda ajánlatának érvényességét támadják öt kérelmi elembe szedve. A tárgyalás időpontját október 10-ére tűzték ki, ez ügyben – a 40 napos határidőt figyelembe véve – november elején várható érdemi döntés.

- ÉM-HM -


Budapest, Miskolc – Megtárgyalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Solaris és a Ganz-Skoda járműgyártó cégek által benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A két tárgyalásra szerdán és csütörtökön került sor Budapesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában