Helyi közélet

2011.10.26. 11:48

Szüreti felvonulás volt Hercegkúton

Hercegkút. Amint a kisbíró kidobolta, „a szüret első esős napján” megtartották a szüreti felvonulást Hercegkút főutcáján, amiből semmi sem hiányzott.

Hercegkút. Amint a kisbíró kidobolta, „a szüret első esős napján” megtartották a szüreti felvonulást Hercegkút főutcáján, amiből semmi sem hiányzott.Volt zene, tánc, móka és kacagás. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Simkó Kitti Borkirálynő is, aki miután a feldíszített szekéren ülve vett részt a felvonuláson, a kulturális műsort is megnyitotta.

A másodikat

Kevesen tudják, hogy a sárospataki Simkó Kitti valójában haza ment Hercegkútra, hiszen édesanyja onnan származik, így anyai ágon minden rokonsága ebben a faluban él. Ezzel is magyarázható az a nagy szeretet, amivel a Tokaji Borvidék Borkirálynőjét – aki később a Magyarország Közönségdíjas Borkirálynője címet is elnyerte – fogadták.

Talán az is figyelemre méltó, hogy ez a kis hegyaljai, bortermelő, sváb település már a második borkirálynőt adja az országnak, hiszen Simkó Kitti a szintén hercegkúti Götz Mária Ildikót követte, aki Magyarország első borkirálynője volt. Ildikónak a lakóhelye is ez a település és a pincészetük is Hercegkúton van.

-TG-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában