Helyi közélet

2011.10.11. 19:41

Csökkenhet a présház adó

Miskolc - A „pincerendelet” szabályozni fogja a teherforgalmat, a parkolást és a köztisztaságot.

Miskolc - A „pincerendelet” szabályozni fogja a teherforgalmat, a parkolást és a köztisztaságot.A „Miskolciak az Avasért” Alapítvány a „pincetulajdonosok kilátásai” címmel fórumot szervezett kedden Miskolcon.

Ahogy beszámoltunk róla: az önkormányzat cáfolta a szóbeszédet, miszerint újabb, úgynevezett „pinceadó” kivetését tervezik. A fórumon is ezt erősítette meg Dr. Zsiga Marcell és Pfiegler Péter alpolgármester. Kifejtették az önkormányzat elhatározott szándéka az Avas fejlesztése, „rendbe tétele”. Ennek érdekében úgynevezett „pincerendeletet” fognak alkotni, mely szabályozza többek között a teherforgalmat, a parkolást, a köztisztaságot a területen. Rostás László főépítész egyebek mellett az Avas Munkacsoport tevékenységéről beszélt, leszögezve a részletes geológiai felmérést követően tudják megfogalmazni az elvégzendő feladatok sorrendjét. A fórumon vita bontakozott ki az - egyébként 1990-ben meghozott rendelet szerinti - építményadó körül. Az önkormányzat részéről dr. Kakas Zoltán, az adóosztály vezetője jelezte jövőre felülvizsgálják a helyi ingatlanadókat és például a présházakra kivetett – véleménye szerint aránytalanul magas – adóteher csökkentése elképzelhető.

ÉM-PGY


Miskolc - Nem kell befalazni az avasi pincéket, hiszen nem lesz pinceadó. A hivatal cáfol, nem vetnek ki ilyet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában