Helyi közélet

2011.09.19. 17:10

Gripenek gyakorlatoztak a borsodi légtérben

Miskolc - "<a href="http://www.boon.hu/miskolc/oriasi-hangrobbanasok-borsodban/1794150">Óriási hangrobbanások Borsodban</a>" című cikkünkben adtunk hírt arról, hogy Tiszaújvárosban és a város 20 kilométeres körzetében - légvonalban - óriási robbanásokra emlékeztető hanghatások hallhatóak. Megérkezett a Honvédelmi Minisztérium válasza.

Miskolc - "Óriási hangrobbanások Borsodban" című cikkünkben adtunk hírt arról, hogy Tiszaújvárosban és a város 20 kilométeres körzetében - légvonalban - óriási robbanásokra emlékeztető hanghatások hallhatóak. Megérkezett a Honvédelmi Minisztérium válasza."Az Ön által említett időpontban a Magyar Honvédség repülőgépei kiképzési repülést hajtottak végre az észak-magyarországi régió egyik légtérben, annak érdekében, hogy a JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek pilótái kiképzettségi szintjüket – az ország védelme érdekében – fenntartsák.

A katonai repülőgép-vezető állomány gyakorló repülési feladatait minden esetben az érvényben lévő szabályzóknak megfelelően, személyre szabottan, a jóváhagyott kiképzési terveik alapján az arra kijelölt légterekben hajtja végre, feladataikat a repülési szabályokat betartva gyakorolják. Hangsebesség felett csak 10.000 méter magasan repülhetnek annak érdekében, hogy a polgári lakosságot a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Továbbra is számítunk a kiképzési légterekben lakók megértésére, amely elengedhetetlenül fontos a Magyar Honvédség feladatvégzése szempontjából."

HM Sajtó Osztály


Előzmény:

Miskolc – Több Olvasónk is telefonált, és megkeresett minket azzal kapcsolatban, hogy Tiszaújvárosban és a város 20 kilométeres körzetében – légvonalban – óriási robbanásokra emlékeztető hanghatások hallhatóak. A TVK Nyrt-nek nincs köze a robajokhoz!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában