Helyi közélet

2011.09.12. 11:27

Alkotmány-asztala a sajóbábonyi városházán

Sajóbábony - A sajóbábonyi Polgármesteri Hivatal folyosóján helyeztek el egy asztalt egy székkel, ahol bárki kényelmesen helyet foglalhat, s az ott található nyomtatvány kitöltésével személyesen kérheti magának az Alaptörvényt.

Sajóbábony - A sajóbábonyi Polgármesteri Hivatal folyosóján helyeztek el egy asztalt egy székkel, ahol bárki kényelmesen helyet foglalhat, s az ott található nyomtatvány kitöltésével személyesen kérheti magának az Alaptörvényt.Az Alkotmánynak is nevezett új Alaptörvényt idén április 18-án fogadta el a magyar Országgyűlés, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, Húsvét hétfőjén írt alá ünnepélyesen. Mostantól írásban igényelhető a személyre szóló Alaptörvény, amelyet Kövér Lászlónak, a Parlament elnökének aláírásával kaphat meg az illető, postai úton.

Az új Alaptörvény a Magyar Közlöny különkiadásaként jelent meg, s díjmentesen kérhetik az állampolgárok. A kormány ily módon szeretné lehetővé tenni, hogy Magyarország új Alaptörvénye bárki számára megismerhető, elérhető legyen, s a közelgő hatályba lépés alkalmából személyes emléktárgyként is a családok birtokába juthasson, ha úgy kívánják.

- SS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában