Helyi közélet

2011.08.20. 10:06

Két nap alatt megbukott az illegális telep

Girincs - Illegálisan üzemelő fémtelepet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Borsod megyei Girincsen.

Girincs - Illegálisan üzemelő fémtelepet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Borsod megyei Girincsen. Az engedély nélküli telep nem sokáig üzemelt. Két nap alatt megbukott. A fémek felvásárlásakor pedig még a látszatra is ügyeltek a dolgozók. Minden egyes felvásárlást egy füzetben vezettek, akik pedig leadták a fémet, azok nyugtát, vételi jegyet kaptak. A telepen talált mintegy 3 tonna vegyes fémhulladékot lefoglalták a pénzügyőrök. Engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A bírság akár az 1 millió forintot is elérheti.

A lemezkerítéssel nemrégiben körbekerített telepre a napokban figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának járőrei. Egy férfi éppen vasat vitt a céghez leadni. A járőrök bementek egy rutinellenőrzésre. Ekkor derült ki, hogy a tüzépként és fémfelvásárló helyként üzemelő telep, semmilyen engedéllyel nem rendelkezik. Az ott talált 2,7 tonna alumínium, vas, sárga- és vörösréz hulladékot ezért  lefoglalták a pénzügyőrök. A fémeket azonnal el is szállíttatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység miatt indult eljárás az ügyben. Ennek során vizsgálják majd, hogy kinek, milyen szerepe volt az illegális fémtelep üzemeltetésében.

Egy füzetet és egy vételi jegy tömböt is lefoglaltak a pénzügyőrök. A látszat kedvéért ugyanis nyugtát is kaptak a leadók. Egy füzetben pedig pontosan vezették a telepen dolgozók, hogy kitől, mennyi fémet vettek át, és azért mennyi pénzt fizettek. Nem volt tele a füzet. Az illegális fémtelep ugyanis megbukása előtt mindösszesen két napig üzemelt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában