Helyi közélet

2011.08.31. 12:29

Hollóháza: Utcára került porcelángyáriak

Hollóháza - Megszűnt a munkaviszonyuk a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának.

Hollóháza - Megszűnt a munkaviszonyuk a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának.

Május végén írtunk arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. májusi taggyűlésén a többségi tulajdonában lévő Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. működtetését jogutód nélkül megszünteti.

A felszámolási eljárás során a társaság dolgozói továbbra is megkapták járandóságukat. Augusztus 31-én azonban minden dolgozónak megszűnt a munkaviszonya. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere elmondta, májustól folyamatosan próbált megoldást találni a problémára. Szeretett volna speciális közmunkakeretet kérni a településnek, hiszen a leépítés következtében legalább 100 hollóházi egykori porcelángyári dolgozónak a munkanélküli járadék lejárta után nem marad jövedelme, csak az önkormányzati segély. Ehhez pedig önerőt kellene biztosítani az önkormányzatnak, amire nincs keret, hiszen így is ötmilliós adóssággal küzd a hegyközi település. Koleszár Sándor elmondta, a porcelángyár területén szeptembertől megkezdi működését egy cég, amely azonban csak mintegy ötven embert vesz át a most elbocsátott kétszázból.

Megkérdeztük a szeptembertől induló cég vezetőjét is, aki annyit mondott, csak holnap tud érdemben nyilatkozni.

ÉM-BG



  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában