Helyi közélet

2011.08.24. 13:59

"Gólyainvázió" a campuson

Miskolc - Több mint ezer elsőéves gólya lepte el vasárnap a miskolci campust.

Miskolc - Több mint ezer elsőéves gólya lepte el vasárnap a miskolci campust. A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a Miskolci Egyetem Gólyatáborát, melyen több mint ezer elsőéves hallgató vesz részt.

A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzatának (MEHÖK) szervezésében megvalósuló négynapos tábor célja, hogy összerázza és közösségé formálja a leendő elsősöket, segítséget nyújtson a beilleszkedésben, illetve a selmeci diákhagyományok ápolása és megőrzése is fontos szerepet játszik – hangsúlyozta Varga Gábor, a HÖK kulturális alelnöke. A tavalyihoz hasonlóan, az egyetem mind a nyolc kara és intézete – beleértve a sárospataki főiskolai kart is – részt vesz a táborban.

– Örömünkre szolgál, hogy idén több mint ezer gólya vette birtokba a campust, így fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki jól érezze magát – fogalmazott Szabady Szabolcs HÖK elnök. A vasárnapi beköltözést követően hétfőn kékmezei túrára indultak, majd az este folyamán dr. Patkó Gyula, az egyetem rektora köszöntötte a gólyákat, s beszédében az egyetemi élet szépségeire és fontosságára hívta fel a figyelmet.

Csapatépítő tevékenységek

Megtudtuk, a programokat igyekeztek úgy alakítani a szervezők, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt, sokat mozogjanak, és egyúttal megismerjék az egyetemet és a környező településeket. Érdemes tudni, hogy a karoktól függ, ki milyen ütemtervet alakít ki, vagyis a karok hagyományaira jellemző vidékeket látogatják meg elsősorban. Tehát a bányászok az újmassai őskohóhoz, a bölcsészek Garadnára, a gazdászok Tokajba, a jogászok Tarcalra, a gépészek pedig a Kékmező túrára mennek. A programok továbbra is kari bontásban zajlanak, jellemzőek a csapatversenyek, sportvetélkedők, kirándulások, az egyetem bejárása és bemutatása, különböző előadások, valamint lehetőség nyílik arra, hogy a leendő tanáraikkal is megismerkedjenek.

– A programok tehát teljes körűek, mozgalmasak, csapatépítő jellegűek és sokszínűek, így minden idejét kitölti a táborlakóknak – tette hozzá Varga Gábor. A nap megkoronázásaként pedig a jól ismert egyetemi szórakozóhelyen mulatják az időt a gólyák.

Magas részvételi arány

– A balekhetet megelőzően minden felvételt nyert hallgatót értesítettünk az augusztus végén kezdődő táborról, és a szükséges információkról, így közel 50 százalékos részvételi arányról beszélhetünk. A felvett diákok többnyire a régióból jöttek, de szép számmal érkeztek Dunántúlról is, köszönhetően az egyetem kiváló hírnevének, hagyományainak, környezetének és nem utolsósorban pezsgő diákéletének – hangsúlyozta Varga Gábor, a HÖK kulturális alelnöke.

ÉM-KV


19 forduló és a többi

Tizenkilenc fordulón át volt a bőcsi csapat szakvezetője, Zsiga Gyula, majd pedig edzőként segítette a tőle a stafétát átvevő Tóth Lászlót.– Ősszel az első nyolc meccsen 14 pontot gyűjtöttünk, de aztán bekövetkezett egy törés, amikor nem csak a pálya, hanem már az anyagiak hiánya is jelentkezett – mondta Zsiga Gyula. – Aztán az őszi szezonból hátralévő 7 bajnokin már csak egy pontot tudtunk szerezni, pedig ha ebben a szakaszban többet sikerült volna, akkor akár a tavaszi gyengébb együttessel is bennmaradhattunk volna.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában