Helyi közélet

2011.07.06. 07:59

Ügyészhiány lesz B.-A.-Z. megyében?

Miskolc - Az egyik megyei internetes lap értesülései szerint a megváltozott nyugdíjazási szabályok miatt tömegesen térhetnek nyugállományba olyan, főleg vezető beosztásban lévő ügyészek, akik már betöltötték 62. életévüket. 

Miskolc - Az egyik megyei internetes lap értesülései szerint a megváltozott nyugdíjazási szabályok miatt tömegesen térhetnek nyugállományba olyan, főleg vezető beosztásban lévő ügyészek, akik már betöltötték 62. életévüket. A lap úgy értesült, hogy a 65. évét betöltött Mészáros János, a megyei főügyészség vezetője is rövidesen nyugállományba vonul. A főügyész elmondta, hogy amúgy is azt tervezte, hogy egy-két éven belül visszavonul, így legalább nem neki kell döntenie. A főügyész két helyettesét, dr. Borsodi Györgyöt és dr. Panyi Bélát is érinti a korhatár-módosítás.

A nyugdíjazási hullám a megyében hány ügyészt, és ezen belül hány vezető beosztásút érint? – tettük fel a kérdést dr. Martossy Györgynek, a főügyészség szóvivőjének, aki azt válaszolta, a megyében senki sem kommentálhatja a fentieket, személyzeti kérdésekben a Legfőbb Ügyészség nyilatkozhat. Horányi Miklós szóvivőt nem értük el.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában