Helyi közélet

2011.07.18. 17:47

Készül a támfal a partfalomlás helyén

Miskolc - Az önkormányzat előfinanszírozza, a minisztérium még nem döntött a benyújtott pályázatunkról.

Miskolc - Az önkormányzat előfinanszírozza, a minisztérium még nem döntött a benyújtott pályázatunkról. Dolgoznak a munkások a Nagyavas Felsősoron, ott, ahol partfalomlás történt márciusban. (25 méter hosszon, 10 méter vastagságban megsuvadt akkor az út, és 20-30 centis repedések keletkeztek rajta.) A város a helyreállítás költségeinek támogatására még márciusban pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium által kiírt vis maior tartalék 2011. támogatás igénylésére. A költségek (a becslések szerint 25 millió forint) 70 százalékát fizetnék ki.

Újabb partfalomlás

A pályázat benyújtása után áprilisban újabb partfalomlás történt, mégpedig olyan mérvű, hogy az önkormányzat elrendelte az azonnali kárelhárítást, mondta lapunknak Durda Péter, a Beruházási és Városüzemeltetési osztály vezető tanácsosa. Akkor 1700 köbméter eliszapolódott földet távolítottak és szállítottak el a domboldalról és 30 kidőlt fát is, amelyek károsították a Nagyavas Középső-sor ingatlanjait.

– A kárelhárítás után elkészítettük a kiviteli terveket és közbeszerzési pályáztatás után július elsején elkezdte a kivitelező a munkát – tudtuk meg a szakembertől. Folytatta: a támfal alapozási síkjában lévő földtömeget már eltávolították, elkészült a tizenhárom 8 méter mélyen lévő acélgerenda betonozása és a támfal alaplemezének vasbeton szerkezete is. A héten épül maga a támfal felmenő szerkezete. A kivitelezés határideje szeptember 15., de várhatóan augusztus második felére elkészül. 

A Belügyminisztériumban egyébként a pályázatról még nem döntöttek, de az azonnali élet- és balesetveszély elhárítás miatt az önkormányzat előfinanszírozza a kivitelezéshez szükséges összeget.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában