Helyi közélet

2010.11.07. 18:54

Ragály és Jólész együttműködése

<p>Ragály, Jólész - Közös sikeres uniós projekt nyitó rendezvényét tartja Ragály és a felvidéki Jólész község hétfőn délelőtt fél tíz órai kezdettel.</p>

Az eseménynek a jólészi kultúrház ad otthont, ahol először a házigazda település polgármestere, Frantisek Barci köszönti a jelenlevőket, majd Dusza László, Ragály polgármestere, valamint Szerencsés János konzul és Molnár Oszkár országgyűlési képviselő. A szennyvíztisztítási projekt Ragályra jutó része egymillió auró.

Jólész (szlovákul Jovice) egyébként  egy 700 lelkes, többségében magyar lakta kis falu a Kassai Kerület rozsnyói járásában. A Szilicei fennsík meredek partjai alatt Rozsnyótól négy kilométerre délkeletre terül el, a Csermosnya patak partján 280 m magasságban. A szennyvízkezelés megvalósítása elnevezésű projektet Julius Slovák projektmenedzser mutatja be, ezután Frantisek Szőllős ismerteti az EU szennyvíztisztítási gyakorlatát. A jólészi víztisztító technológiáját Vladimir Molnár mutatja be, a ragályit pedig Dobos Miklós. E témakörben előadást tart Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója is.

BGY



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában