Helyi közélet

2010.10.14. 12:07

Nézőpont: Szeretlek is, meg nem is

<p><em>Ha hihetek a nyilatkozatoknak, híreknek, akkor a józan ész kerekedik felül a sokat áldott, átkozott, de még csak tervasztalon létező szerencsi szalmaerőmű dolgában</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong></p>

Illetve lassan el lehet hagyni előle a „szerencsi” jelzőt, mert – úgy tűnik – nem szigorúan véve a Hegyalja kapujának titulált város közigazgatási határain belül épül meg (ha megépül), hanem egy kicsit odébb, kívül a világörökségi védőzóna határain.

Ez az a fajta hozzáállás, amit régóta vártam, szajkóztam magam is. Mert olyan döntés körvonalazódhat ezáltal, amely találkozik mind az erőmű- és munkahelyteremtés pártiak, mind a világörökségi értékeket féltők elképzeléseivel. Végre nem az árkokat ássák és a barikádokat építik mindkét oldalon, hanem keresik azt a valós, vagy elképzelt fehér asztalt, ami köré ülve emberi módon meg lehet beszélni a vitás kérdéseket. Akár azt is, hová épüljön az a bizonyos szalmaerőmű (így, a „szerencsi” jelző nélkül) és a vita legfeljebb azon kerekedik, hogy melyik pincészet szállítja majd a jóféle tokaji bort az erőmű avatóünnepségére.

- Szaniszló Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában