Helyi közélet

2010.10.10. 19:49

Újra Rocktoberfestet "írtunk"

<p>Miskolc - RocktoberFest: október 7-9-én újra megnyitott a Miskolci Egyetem könnyűzenei fesztiválja.</p>

Immár 10. alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemen a RocktoberFestet, amely a tél előtt az utolsó, országosan is jegyzett könnyűzenei program. A fesztivál Rockwell Kulturális Napok néven indult, majd később vette fel a mostani nevét. Ahogy Hugli Emese, a program szervezője fogalmazott: ez a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) kistestvére. Hozzátette: ez nyitja a hazai fesztiválsorozatot, míg az őszi zárja.

A jubileumi fesztivál alkalmából hét helyszínen vátják programok a közönséget: a Rock Europe színpadon, a Piros Rockyban, a Rockwell Galériában, a Kék Rockyban, az E/2 klubban, a kantinban és a Karaoke bárban. Megtudtuk: a régi, jólismert hazai zenekarok mellett újgenerációs együttesek is bemutatkoztak a három nap alatt. Csütörtökön, a nagyszínpadon 8 órakor kezdődött a buli, fellépett az Eric Sumo Band, de aznap – ugyanitt – hallhatta a közönség Péterfy Bori és a Love Bandet és a 30Y-t. A Piros Rockyban az Anima Sound System tartott lemezbemutató koncertet, valamint a Harcsa Veronika Quaertet is színpadra lépett. Ugyancsak csütörtökön hallhattuk a Mystery Ganget. A Karaoke bárban pedig mindenki kipróbálhatta, milyen, ha ő szórakoztatja a közönséget. Ezt nemcsak az első napon tehették meg, hanem a fesztivál teljes idején.

Gyűjtenek is

Pénteken a nagyszínpad vendége volt az AB/CD zenekar valamint a Hooligans és a fesztivál visszatérő vendége a Ladánybene is. A Piros Rockyban a Supernem lépett fel, kicsit arréb a Czemende zenélt majd és a The Moog.

A zárónapon, szombaton érkezett a fesztiválra a Subscribe, a Kowalsky Meg a Vega és a NEO valamint a Belga. Az újgenerációs zenekarok közül az Intimtorna Illegal is ezen a napon volt hallható.

Hugli Emese azt is elmondta, hogy folytatódott a gyűjtés a rockmúzeum javára, így, ha valakinek volt olyan relikviája, amit felajánlana a múzeumnak, azt a fesztiválon leadhatta.


10.08. Rocktoberfest 2010 2. nap péntek

boon | 2010.10.09 10:23
Ahogy sejteni lehetett! Pénteken minden létező hely megtelt a Rockwell területén. A koncertek, a zenekarok, a dj-k igazán kitettek magukért. De nélkületek nincs buli! Nézd csak! ;)


Ezért ne hagyd ki idén a RocktóberFest-et!

boon | 2010.10.04 17:27
Miskolc - A Miskolci Egyetemen minden évben az első levélhullások kezdetén felpezsdül az éjszakai élet, hiszen kezdetét veszi a RocktóberFest, az év legutolsó és legzúzósabb bulija. Kollégánk Hugli Emesét, a RocktóberFest egyik főszervezőjét faggatta, hogy miért érdemes kilátogatni a háromnapos őrületre!

Rocktóberfest a Miskolci Egyetemen

mon | 2010.10.04 17:01
Miskolc - Október 7-9-ig Roktóberfest a Miskolci Egyetemen! Fellép többek között: Péterfy Bori, a 30y, Hooligans, Ladánybene, Belga, vagy a Kowalsky meg a Vega.

RocktóberFest Miskolcon - Ilyen volt régen

boon | 2010.10.04 14:33
Miskolc - Kicsit visszamentünk az időben, és megnéztük, kik léptek fel a RocktóberFesten régen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában