Helyi közélet

2010.09.17. 07:41

Pálinkafőzés: Kérdezzen a szakértőtől!

<p>Miskolc - Ki, mikor és mennyi pálinkát főzhet otthon? Használhatjuk-e ehhez a nagypapa régi lepárlóját, amit olyan gondosan rejtegetett eddig a fináncok elől, vagy vásárolnunk kell egy hitelesített berendezést?</p>

Mi lesz a szeszfőzdékkel, ha mindenki otthon fogja lepárolni a saját cefréjét, egyáltalán, bárki hozzáláthat-e a pálinkafőzéshez?

Szeptember 27-én lépnek életbe azok a törvénymódosítások, amelyek szabályozzák a saját, személyes felhasználásra történő pálinkafőzés feltételeit, de az a tapasztalat, hogy sokan nincsenek tisztában vele, mit enged meg, s mit tilt továbbra is a törvény.

Pénteken vendégünk lesz, Soós Tibor őrnagy

Pénteken délelőtt 10 órától vendégünk lesz, Soós Tibor őrnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága jövedéki osztályvezetője, akit olvasóink a 46/501-261-es szakértői telefonon hívhatnak a pálinkatörvénnyel kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel.

E-mail címünk: [email protected]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában