Helyi közélet

2010.08.16. 08:53

Már az utószezonra sincs pénz

<p>Miskolc, Mezőkövesd, Tokaj - Az idén sokan az utószezonban sem engedhetik meg maguknak a nyaralást.</p>

Lassan vége a nyárnak, de nem mindenki szomorkodik emiatt. Sőt vannak olyanok, akik épp augusztus végét, szeptember elejét várják, mert ilyenkor lehet az utószezonban kedvezményesen nyaralni, olcsó szálláslehetőségeket találni. L. Gizella például (kérte, teljes nevét ne írjuk meg), szinte minden évben csak az elő- és utószezonban indul útnak. Ennek legfőbb oka a takarékosság, hiszen mint mondja, van olyan külföldi út, ami közel 50 százalékkal kerül kevesebbe szeptemberben, mint főszezonban. Az idén azonban Gizella az utószezonban sem engedheti meg magának a tengerparti nyaralást. Két-három napos wellness-programban gondolkodik.

Kevesebb pénzük van


A szállásadók is azt tapasztalják, kevesebb pénzük van az embereknek nyaralásra, mint évekkel ezelőtt.
– Jóval gyengébb volt az idei év, mint a korábbiak – mondta lapunknak Ádám Alexandra, a mezőkövesdi Boglárka Panzió üzletvezető-helyettese. – Pedig próbáljuk idecsalogatni a vendégeket: 4-et fizet, 5-öt kap akcióval, kedvező szobaárakkal, szálláscsomagok összeállításával, de például őszre is csak egy-két csomagot tudtunk eddig eladni. Változott az emberek szokása is. Korábban egy hónappal előtte foglalták le a szobát, ma sokan utazás előtt egy héttel. Az idén elmaradtak a lengyel vendégeink is, gondolom az ott is pusztító árvíz miatt – vélekedett az üzletvezető-helyettes.

Visszafogott forgalom


Tokajban, a Hotel Tokaj szállodavezetőjétől, Hliva Renátótól hasonló tapasztalatokat hallottunk. Mint mondta, visszafogott volt a főszezon is, de augusztus 20-a után aztán jelentősen visszaesik a forgalom. A nyár elejét az árvíz vitte el, az ország más megyéiben élő emberek azt hitték, hogy Tokajban is árvíz van, az őszben azonban reménykedik a szállodavezető, mert akkor 10-30 százalékos kedvezménnyel csalogatják a vendégeket, akik olyankor a különböző bortúrák kedvéért érkeznek a Tisza-menti városba.
A miskolci Világlátó Utazási Irodában nem panaszkodtak a forgalom visszaesésére. Megtudtuk, szeptembertől 10-30 százalékos kedvezménnyel kínálják belföldi és külföldi útjaikat, és mindkettőre van kereslet. Az olcsóbb utószezont főleg a gyermektelen párok vagy az idősebbek használják ki, hiszen a tanév megkezdése után a családok már nem nagyon indulnak hosszabb útra. 

- ÉM-HE -


Nézőpont: Római vakáció?

boon | 2010.08.16 08:30
A nyaralás megszervezése mindenkor komoly fejtörést igényel. Kisakkozni, hogy mikor is lenne érdemes menni, mikorra tehető a nekünk kellemes időjárás és mire futja a családi büdzséből, nem egyszerű feladat. Mert mindkettő szeszélyes, változékony. Szántó Rita jegyzete
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában